PKR Mungkin Lakukan Rombakan - Semasa | mStar

PKR Mungkin Lakukan Rombakan

KUALA LUMPUR: Parti Keadilan Rakyat (PKR) dijangka membuat beberapa perubahan pada barisan kepimpinannya dalam satu rombakan yang mungkin diumumkan hujung minggu ini.

Beberapa ketua perhubungan dan ketua biro parti dijangka diganti manakala beberapa lantikan baru akan mengisi jawatan majlis tertinggi, badan pembuat keputusan parti.

"Terdapat beberapa perubahan kecil yang akan diumumkan kemudian oleh kepimpinan parti," kata Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail.

Saifuddin berkata, parti itu dijangka mengumumkan rombakan tersebut selepas mengadakan permukiman di sebuah hotel di Shah Alam hujung minggu ini.

Terdapat spekulasi bahawa dua bekas menteri Datuk Zaid Ibrahim dan Datuk Chua Jui Meng, yang merupakan ahli Majlis Pimpinan Pusat, akan diberi peranan lebih besar.

Zaid kini mengetuai sekretariat pakatan pembangkang PKR-DAP-PAS manakala Chua menganggotai biro politik parti.

Terdapat desas-desus bahawa Ketua Komunikasi Parti, Jonson Chong akan diganti dengan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Setia, Nik Nazmi Nik Ahmad, yang juga setiausaha politik Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Ibu muda lahirkan bayi kembar tujuh

Sah! Empat penjuru PRK Semenyih