Chor Chee Heung Letak Harapan Tinggi Kepada Petugas - Semasa | mStar

Chor Chee Heung Letak Harapan Tinggi Kepada Petugas

KUALA LUMPUR: Menteri Perumahan dan Kerajaan Tempatan Datuk Chor Chee Heung bertekad akan "turun padang" lebih kerap dalam usaha lebih memahami masalah yang dihadapi oleh orang ramai berhubung perumahan dan perkara perkara yang berkaitan.

Katanya beliau juga mengharapkan pegawai-pegawai kanan dari semua agensi dan jabatan di bawah kementerian itu mengikuti jejak langkahnya dalam membanyakkan aktiviti turun padang.

Beliau berkata para pegawai serta petugas kementerian itu perlu cekap dengan selok belok bidang tugas masiong-masing di samping bekerjasama dalam satu pasukan untuk manfaat orang ramai dan negara.

"Saya mahu pegawai-pegawai kanan supaya banyakkan aktiviti turun padang ini, dengan melawat kawasan-kawasan perumahan awam dan kampung-kampung baru. Saya akan cadangkan agar diadakan satu jadual turun padang," katanya. Beliau berkata demikian kepada pemberita selepas menerima tugas barunya daripada menteri terdahulu Datuk Seri Kong Cho Ha di pejabat Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan di sini hari ini.

Kong dilantik sebagai Menteri Pengangkutan yang baru dalam rombakan kabinet Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak Selasa lepas. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Derita si janda muda