Rakyat Kini Boleh Menilai Perjuangan Sebenar PKR, Kata Zambry - Semasa | mStar

Rakyat Kini Boleh Menilai Perjuangan Sebenar PKR, Kata Zambry

SITIAWAN: Rakyat boleh menilai sendiri perjuangan sebenar Parti Keadilan Rakyat (PKR) kerana pelbagai rahsia parti itu telah didedahkan oleh bekas pemimpin mereka, kata Menteri Besar Perak Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir.

Katanya pendedahan demi pendedahan yang dilakukan sendiri oleh bekas pemimpin parti berkenaan merupakan senario sebenar PKR dan rakyat boleh menilai sendiri perjuangan sebenar serta hala tuju parti itu.

"Kita tidak mahu dituduh mencampuri urusan mereka, justeru biarlah rakyat menilai sendiri pendedahan yang dilakukan bekas pemimpin mereka... saya tak nak komen lanjut," katanya kepada pemberita selepas melawat Kampung Padang Tembak di sini hari ini.

Beliau berkata demikian ketika diminta mengulas pendedahan seorang bekas pemimpin PKR Perak mengenai usaha mengubah struktur organisasi parti itu supaya menyerupai acuan politik di Indonesia yang berasaskan kepada konsep republik.

Pada 25 Mei lepas, bekas Ketua PKR Ipoh Barat Fauzi Muda mendedahkan bahawa nama-nama jawatan dalam parti itu ditukar supaya sama dengan apa yang diguna pakai oleh parti-parti politik di Indonesia. - BERNAMA

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain