Khidmat Bas Puduraya Pindah Ke Bukit Jalil Mulai Isnin - Semasa | mStar

Khidmat Bas Puduraya Pindah Ke Bukit Jalil Mulai Isnin

KUALA LUMPUR: Semua perkhidmatan bas ke utara dan selatan yang sebelum ini beroperasi di Hentian Puduraya akan dipindahkan sementara ke padang letak kereta F Bukit Jalil, bersebelahan stadium hoki bermula 12 April ini.

Menurut Pemangku Pengurus Seksyen Komunikasi Korporat Uda Holdings Berhad, Zuhaznim Izzudin, perpindahan itu adalah bagi melancarkan kerja-kerja menaiktaraf dan penambahbaikan Hentian Puduraya yang dijangka mengambil masa empat bulan.

Namun begitu katanya, perkhidmatan teksi ke Genting Highlands dan kereta sewa yang menghala ke arah utara dan selatan masih beroperasi di Hentian Puduraya.

"Pengguna boleh ke terminal sementara itu dengan menggunakan pengangkutan awam seperti LRT, teksi dan bas dan sehubungan itu perkhidmatan bas RapidKL disediakan untuk perjalanan dari Bukit Jalil ke Hentian Puduraya dan sebaliknya dengan kekerapan 15 minit setiap ketibaan," katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Zuhaznim berkata, gerai makan dan ruang niaga serta kemudahan awam seperti surau dan tandas awam disediakan di kawasan tempat letak kereta Stadium Hoki Bukit Jalil bersebelahan dengan terminal sementara itu.

Katanya, bagi memudahkan pengguna, kaunter pertanyaan di bawah seliaan Uda Mall turut disediakan di Hentian Puduraya dan terminal sementara Bukit Jalil dan sebarang maklumat lanjut mengenai pemindahan tersebut boleh didapati dengan menghubungi talian hotline 03-20787017 dan 03-20786018. - BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Lagi Taktik Baru Warga Iran Seludup Dadah

Artikel Berkaitan

Lebih Artikel

Kedah kekal di persada Liga Super

PFA gantung jawatan presiden