JASA Main Peranan Sebar Luas Konsep 1Malaysia - Semasa | mStar

JASA Main Peranan Sebar Luas Konsep 1Malaysia

KUALA LUMPUR: Pegawai-pegawai Jabatan Hal Ehwal Khas (JASA) Kementerian Penerangan Komunikasi dan Kebudayaan akan memainkan peranan menyebar luaskan konsep 1Malaysia agar difahami rakyat di seluruh negara.

Perkara tersebut merupakan antara agenda yang diputuskan dalam resolusi Majlis Perhimpunan Kebangsaan Pegawai-Pegawai Jasa 2010 yang berakhir di sini hari ini.

Ketua Setiausaha kementerian itu Datuk Kamaruddin Siaraf berkata beliau yakin rakyat akan dapat memahami dan menghayati konsep 1Malaysia, yang akan dijelaskan dalam siri-siri perbincangan, ceramah dan sembang kopi oleh pegawai Jasa di seluruh negara.

Selain itu, beliau berkata pegawai Jasa sebagai ejen perubahan perlu melengkapkan diri dengan ilmu pengetahuan termasuk mengambil tahu isu-isu semasa yang sedang dibincangkan dalam media alternatif seperti blog dan laman web.

Katanya, ini bagi membolehkan isu-isu tersebut ditangani dengan baik dan penjelasan yang bernas dapat diberikan kepada masyarakat.

"Kita dapati pegawai Jasa mempunyai semangat yang kukuh untuk menjalankan tugas, tetapi semangat saja tidak memadai, perlu ada ilmu pengetahuan, memandangkan keadaan masyarakat pada masa kini, khasnya golongan muda, yang telah menerima maklumat daripada media alternatif," katanya kepada pemberita selepas merasmikan penutupan perhimpunan itu yang bermula Isnin lepas. BERNAMA

Artikel Sebelum

Harga Barang Keperluan Dijangka Tidak Naik

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Derita si janda muda