Hentikan desakan dan polimik tentang calon N 31 Bagan Pinang, Parlimen Telok Kemang - Semasa | mStar

Hentikan desakan dan polimik tentang calon N 31 Bagan Pinang, Parlimen Telok Kemang

PETALING JAYA: Pergerakan Pemuda UMNO Negeri Sembilan menyeru agar semua pihak menghentikan desakan kepada kepimpinan tertinggi parti serta berpolemik tentang calon di Bagan Pinang semata, sebaliknya menumpukan sepenuh tenaga serta fokus kepada gerak kerja bagi memenangkan siapa pun calon yang akan dipilih oleh pucuk pimpinan tertinggi UMNO dalam masa terdekat ini.

Pemuda UMNO Negeri Sembilan menyokong penuh siapa sahaja yang akan dipilih dan juga akan diumumkan pada 29hb September ini oleh Presiden parti, YAB Dato' Seri Najib Tun Razak dan telahpun bersedia sepenuhnya bagi mengerakkan seluruh jentera Pemuda UMNO Negeri dalam membantu kepimpinan UMNO Bahagian Telok Kemang bagi menghadapi pilihanraya kecil N 31 Bagan PInang.

Pergerakan Pemuda UMNO NS juga menasihatkan kepada pemimpin-pemimpin dari luar UMNO Bahagian Teluk Kemang supaya tidak mencampuri urusan serta memberikan kenyataan yang tidak sepatutnya bagi mengeruhkan suasana persiapan pilihanraya kecil N 31 Bagan Pinang.

Seharusnya sebagai pemimpin senior dan berpengalaman lebih arif dan memahami sistem ataupun proses dalam menamakan calon-calon pilihanraya dan bukan dengan mengeluarkan kenyataan-kenyataan yang bercanggah dengan proses amalan kebiasaan parti serta mendesak keterlaluan pemimpin tertinggi bagi menentukan calon kerana kepimpinan mempunyai akses yang cukup banyak bagi menilai calon yang terbaik bagi mewakili parti dalam pilihanraya kecil ini.

Mengeluarkan kenyataan-kenyataan akhbar kononnya bagi mempengaruhi keputusan kepimpinan tertinggi parti dalam pemilihan calon adalah suatu tindakan yang langsung tidak menghormati sistem yang telah digunapakai selama ini dan jelas hanya untuk populariti murahan semata dan langsung tidak menghormati serta memberi ruang sepenuhnya kepada pucuk pimpinan tertinggi bagi menentukan calon yang difikirkan layak mewakili parti. Pemuda UMNO Negeri Sembilan juga kesal akan tindakan mana-mana individu yang mengkritik Tun Mahathir atas kenyataan yang telah beliau buat mengenai calon di Bagan Pinang terdahulu dan sepatutnya kita menghormati atas pandangan peribadi beliau sebagai Negarawan yang telah banyak berjasa kepada negara dan landskap politik tanahair.

Pemuda UMNO Negeri Sembilan akan mendukung sepenuhnya serta berkeyakinan tinggi serta menyokong siapa sahaja yang akan dipilih oleh pucuk pimpinan tertinggi UMNO dan akan mengerakkan seluruh jentera bagi memastikan kemenangan besar bagi calon N 31 Bagan Pinang.

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

Percutian travel tren janjikan servis 'awesome' dan 1,001 pengalaman menakjubkan!

TRAVEL serata dunia lebih pantas dengan menggunakan kapal terbang tetapi amat menyeronokan jika tren menjadi pilihan.

default image

Culas bayar cukai kena penalti 300 peratus, ketahui 10 fakta penting Program Khas Pengakuan Cukai Secara Sukarela

HANGAT diperkatakan mengenai isu melunaskan cukai dan masih ada yang culas untuk melaksanakan tanggungjawab sebagai pembayar cukai. 

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.