Murugiah dan enam ahli dipecat daripada PPP - Semasa | mStar

Murugiah dan enam ahli dipecat daripada PPP

DIPECAT...Majlis Tertinggi PPP hari ini mengambil keputusan memecat Timbalan Menteri, Datuk T. Murugiah yang juga bekas Ketua Pemuda bersama-sama enam ahli yang lain.  Foto THE STAR Oleh: RAYMOND OOI.
DIPECAT...Majlis Tertinggi PPP hari ini mengambil keputusan memecat Timbalan Menteri, Datuk T. Murugiah yang juga bekas Ketua Pemuda bersama-sama enam ahli yang lain. Foto THE STAR Oleh: RAYMOND OOI.

PETALING JAYA: Majlis Tertinggi Parti Progresif Pendduk hari ini mengambil tindakan memecat Timbalan Menteri, Datuk T. Murugiah dan enam yang lain kerana meminta pendaftaran parti itu dibatalkan.

PPP berhadapan dengan pembubaran berikutan tidak menghantar laporan kewangan sejak enam tahun lalu kepada Pendaftaran Pertubuhan Malaysia (ROS).

Selain daripada laporan kewangan PPP juga tidak menghantar senarai Ahli Jawatankuasa bagi tempoh yang sama.

semalam, Bekas Ahli Majlis Tertinggi (AMT), Dr N Shanmuganathan berkata, perkara itu diketahui selepas beliau pergi ke ROS untuk mendapat maklumat terkini mengenai PPP tetapi hanya terdapat rekod bagi 2002.

Beliau berkata, rekod di ROS menyatakan hanya tujuh orang masih kekal sebagai AMT dan ini menimbulkan tanda tanya.

Krisis dalaman Parti Progresif Rakyat (PPP) terus memuncak apabila Presiden parti, Datuk M Kayveas semalam mendakwa Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Senator Datuk T Murugiah cuba 'kuburkan' parti yang mempunyai keahlian hampir 500,000 orang itu.

Kayveas turut menafikan dakwaan segelintir pihak termasuk bekas ahli parti kononnya Pendaftar Pertubuhan (ROS) sudah mengeluarkan notis pembubaran bagi membatalkan pendaftaran PPP.

Sehubungan itu, beliau berkata PPP telah mengadakan mesyuarat Majlis Tertinggi (MT) hari ini, bagi menentukan kedudukan Murugiah dalam parti kerana sebelum ini beliau menangguhkan keputusan untuk memecatnya.

Artikel Sebelum

Mayat lelaki putus tangan ditemui

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain