Musa: Ceroboh hak peribadi jadi trend - Semasa | mStar

Musa: Ceroboh hak peribadi jadi trend

MELAKA: Ketua Polis Negara Tan Sri Musa Hassan berkata perbuatan menceroboh privasi seseorang individu kini menjadi satu trend.

Beliau berkata orang ramai juga perlu berwaspada supaya tidak menjadi mangsa pencerobohan peribadi dengan adanya teknologi seperti telefon bimbit berkamera.

Bercakap kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat bersama ketuaketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri di sini hari ini, Musa turut menasihati rakyat agar mengelak daripada melakukan perkara tidak elok yang boleh mendedahkan mereka kepada perkaraperkara yang dikategorikan sebagai lucah.

Ketika ditanya perkembangan kes Anggota Dewan Undangan Negeri Selangor kawasan Bukit Lanjan, Elizabeth Wong yang gambar bogelnya disebarkan melalui Internet barubaru ini, Musa berkata polis masih meneruskan siasatan dan tindakan akan diambil terhadap mereka yang mendedahkan bendabenda lucah kepada khalayak ramai.

Beliau juga berkata seorang lelaki yang disyarki mengedar gambar itu belum dapat disoal siasat kerana masih berada di luar negara. BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain

Neymar terus kekal di PSG?