Polis ambil keterangan Speaker DUN Perak - Semasa | mStar

Polis ambil keterangan Speaker DUN Perak

IPOH: Speaker Dewan Undangan Negeri (DUN) Perak V. Sivakumar hari ini memberi keterangan berhubung laporan polis yang dibuat terhadapnya kepada sepasukan tiga pegawai dan seorang anggota Jabatan Siasatan Jenayah Komersil (JSJK) Ibu Pejabat Polis Kontijen Perak.

Pasukan yang diketuai Ketua JSJK, Supt. Amarjit Singh mengambil keterangan beliau di pejabat guamannya di Jalan Tun Sambanthan di sini bermula dari pukul 2.45 petang hingga 5.15 petang semalam.

Dalam kenyataan yang diedarkan kepada pemberita selepas memberi keterangan itu, Sivakumar berkata beliau telah dihubungi oleh seorang pegawai dari JSJK yang memperkenalkan dirinya sebagai S.C Ng, semalam yang memaklumkan bahawa beliau perlu hadir di Balai Polis Sungai Senam bagi membolehkan polis mengambil keterangannya.

Bagaimanapun, katanya tujuan dan keperluan untuk kenyataannya itu direkodkan oleh polis tidak dinyatakan.

"Memandangkan saya mempunyai perkara lain yang perlu ditangani, saya memaklumkan kepada pegawai polis berkenaan bahawa saya bersedia menemui beliau pada 23 Februari (hari ini) untuk kenyataan saya direkodkan," katanya.

Sivakumar berkata beliau telah memberikan sepenuh kerjasama kepada polis dalam proses tersebut.

"Dengan bertemu pegawai polis berkenaan hari ini untuk merekodkan kenyataan saya, saya telah memberikan sepenuh kerjasama sehingga ke tahap kerjasama saya itu tidak melanggari atau menyalahi apaapa peruntukan undangundang di negara ini," katanya.

Turut kelihatan di pejabat guaman itu ialah Anggota Dewan Undangan Negeri (Adun) Buntong A.Sivasubramaniam, Adun Canning Wong Kah Woh, Adun Simpang Pulai Chan Ming Kai, dan Adun Pokok Assam Yee Seu Kai. BERNAMA

Artikel Sebelum

Najib nafi Perhimpunan Agung Umno ditangguh

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain