URUTAN DETIK ISU GAMBAR BOGEL ELIZABETH WONG - Semasa | mStar

URUTAN DETIK ISU GAMBAR BOGEL ELIZABETH WONG

ELIZABETH Wong membacakan kenyataan media dengan diapit beberapa pemimpin parti komponen Pakatan Rakyat di Ibu Pejabat PKR pagi tadi. - foto The Star oleh CHUA KOK HWA
ELIZABETH Wong membacakan kenyataan media dengan diapit beberapa pemimpin parti komponen Pakatan Rakyat di Ibu Pejabat PKR pagi tadi. - foto The Star oleh CHUA KOK HWA

EXCO Kerajaan Negeri Selangor, Elizabeth Wong, yang diasak dalam kontroversi berikutan penyebaran gambar bogel beliau, pagi tadi menawarkan diri untuk meletakkan jawatan sebagai Exco dan juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) kawasan Bukit Lanjan.

Berikut urutan peristiwa isu ini sejak Isnin lalu.

17 FEBRUARI, 5.30 PETANG Polis mengambil keterangan daripada Elizabeth Wong di pejabat peguamnya di Petaling Jaya.

17 FEBRUARI, 4.30 PETANG Anwar juga meminta Elizabeth Wong supaya bercuti buat sementara waktu dan mengkaji semula keputusannya.

17 FEBRUARI, 2.30 PETANG Menteri Besar Selangor mengeluarkan kenyataan meminta Elizabeth Wong bercuti dan mengambil rehat sewajarnya. Khalid akan menghadap Sultan Selangor dan mendapatkan pandangan baginda.

17 FEBRUARI, 2 PETANG PAS Selangor mengadakan mesyuarat khas membincangkan isu Elizabeth Wong. Kenyataan PAS Selangor menekankan keperluan aspek moral di kalangan pemimpin PKR.

17 FEBRUARI, 11.30 PAGI Elizabeth Wong mengadakan sidang media di Ibu Pejabat PKR dengan mengumumkan hasrat untuk meletakkan jawatan sebagai ADUN dan juga Exco Kerajaan Selangor.

ANTARA 10 MALAM, 16 FEBRUARI dan 2 PAGI, 17 FEBRUARI Mesyuarat membabitkan Penasihat PKR, Datuk Seri Anwar Ibrahim dan beberapa pemimpin membincangkan opsyen mengendalikan kes Elizabeth Wong termasuk kemungkinan beliau meletakkan jawatan.

16 FEBRUARI, ANTARA 9 HINGGA 11 MALAM Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim mengadakan mesyuarat di kediamannya di Shah Alam membincangkan isu Elizabeth Wong.

16 FEBRUARI, 9 MALAM Menteri Besar Selangor Tan Sri Abdul Khalid Ibrahim mengeluarkan kenyataan Elizabeth Wong dapat menjalankan tugas dan tanggungjawab sebagai Exco dengan cekap dan berkesan.

16 FEBRUARI, 3.30 PETANGElizabeth Wong mengeluarkan kenyataan rasmi secara terbuka mengaku bahan yang disebarkan adalah gambarnya dan telah menjadi mangsa kejadian pihka tertentu dengan privasi beliau diceroboh.

16 FEBRUARI BEBERAPA akhbar menyiarkan laporan gambar seorang ADUN dalam keadaan berbogel.

15 FEBRUARI, 11 MALAM Exco Kerajaan Negeri dan ADUN Bukit Lanjan, Elizabeth Wong membuat laporan di Balai Polis Damansara mengenai gambarnya disebarkan menerusi internet dan MMS.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Artikel Lain