Konvensyen BN Februari depan - Semasa | mStar

Konvensyen BN Februari depan

KUALA LUMPUR: Mesyuarat Dewan Tertinggi Barisan Nasional (BN) hari ini memutuskan untuk mengadakan Konvenyen BN Februari depan.

Pengerusi BN, Datuk Seri Abdllah Ahmad Badawi berkata, konvenyen dua hari itu diadakan sebagai satu cara untuk mengenal pasti langkah-langkah yang perlu diambil susulan keputusan pilihan raya umum ke-12 Mac lalu.

"Pada ketika ini semua parti komponen BN bebas mengadakan retreat masing-masing untuk mengenal pasti isu yang akan dibahaskan dalam konvensyen berkenaan," kata beliau pada sidang media selepas mempengerusikan mesyuarat Dewan Tertinggi BN hari ini.

Perdana Menteri menjelaskan, konvensyen tersebut diadakan setelah jawatankuasa pengurusan BN mengambil kira pandangan daripada pelbagai pihak termasuklah pertubuhan bukan kerajaan dan rakyat di peringkat akar umbi.

Mengenai perkara-perkara yang akan dibincangkan dalam konvensyen berkenaan, Abdullah berkata, setiap parti komponen akan mengemukakan isu-isu yang akan dbincangkan kepada jawatankuasa pengurusan BN dan mereka akan memperhalusinya agar ia dapat dibahaskan dalam konvensyen itu nanti.

Abdullah yang juga Presiden Umno berkata Dewan Tertinggi BN yang bermesyuarat pada hari ini turut membincangkan pilihan raya kecil kerusi Parlimen Kuala Terengganu.

"Mengenai calon BN, Umno akan mengumumkan orang yang akan dipilih sebagai calon dalam masa terdekat," katanya.

Ditanya mengenai pelan peralihan kuasa ekoran ada khabar angin mengatakan tidak akan berlakunya peralihan kuasa Mac depan, Abdullah berkata, perkara tersebut tidak perlu ditimbulkan lagi ketika ini. "Tak perlu timbulkan lagi perkara ini. Mengarut saja," katanya.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

default image

Sertai PAS esok? Zahar masih berfikir

Artikel Lain