Ditemani Anak-Anak & Suami Ketika Berkempen - Rencana | mStar

Ditemani Anak-Anak & Suami Ketika Berkempen

Dari kanan: Oii ditemani tiga anaknya, Ling Hooi, Bing Han, Yee Yang dan suami, Chow ketika berkempen.
Dari kanan: Oii ditemani tiga anaknya, Ling Hooi, Bing Han, Yee Yang dan suami, Chow ketika berkempen.

CALON wanita Barisan Nasional (BN) untuk kerusi Dewan Undangan Negeri Kuala Kubu Baharu, Jessie Ooi, nampaknya tidak pernah keseorangan dalam berkempen siang malam.

Di samping anggota jentera parti, beliau sentiasa ditemani suami dan tiga orang anaknya.

Ooi, 34, berkata walaupun anak-anaknya kini bermastautin di Jalan Ipoh, Kuala Lumpur tetapi apabila mereka ada masa terluang mereka akan bersama-sama suaminya, Chow Sek Hin akan menemaninya berkempen di sekitar Kuala Kubu Baharu termasuklah memasuki perkampungan Orang Asli.

Kempen ini adalah peluang terbaik, kata Ooi untuk mendedahkan anak-anaknya kepada masyarakat dan bagaimana untuk berinteraksi dengan orang ramai.

Ketiga-tiga anaknya iaitu yang kecil anak perempuan, Chow Ling Hooi, enam serta dua orang anak lelakinya, Chow Bin Han, 10, dan Chow Yee Yang, 12, akan memakai baju-T yang tertera perkataan; “Kami Menyokong Jessie Ooi” ke mana-mana sahaja mereka pergi bersama ibu mereka.

Ooi juga mengakui sejak kempen bermula, beliau tidak berkesempatan untuk bertemu setiap hari dengan anak-anaknya kerana kini telah menyewa sebuah rumah di Kuala Kubu Baharu.

Oleh yang demikian, apabila mereka berkesempatan untuk bersama-samanya di Kuala Kubu, Ooi akan memastikan anak-anaknya akan turut turun ke padang berkempen bersama-samanya dan mereka juga tidak keberatan untuk turut serta.

Ooi telah pun membuat kenyataan yang beliau akan berpindah ke Kuala Kubu Baharu sekiranya terpilih sebagai wakil rakyat Ahad ini.

Sasaran utamanya jika terpilih ialah untuk membangunkan Kuala Kubu Baharu sebagai destinasi pelancongan yang sekaligus akan membuka peluang-peluang baru kepada penduduk tempatan.

Calon BN itu bagaimanapun akan berhadapan dengan pertandingan lima penjuru.

Beliau akan ditentang oleh Lee Kee Hiong (DAP) dan tiga lagi calon Bebas iaitu Yoong Tham Fook, Pritpal Singh Mender Singh dan Nadarajah Subramaniam.

Artikel Sebelum

Calon Bebas Guna Hummer Untuk Berkempen

Artikel Berikut

Artikel Lain