Program Pembangunan Unisza Perlu Komitmen Menyeluruh - Kampus | mStar

Program Pembangunan Unisza Perlu Komitmen Menyeluruh

KUALA TERENGGANU: Proses pembangunan Universiti Sultan Zainal Abidin (UniSZA) memerlukan komitmen menyeluruh daripada semua peringkat warganya, kata Naib Canselor universiti itu Prof Dr Yahaya Ibrahim.

Beliau yang mengambil alih tugas menerajui universiti itu mulai 1 Jan, berkata usaha pembangunan semula UniSZA yang sebelum ini adalah Kolej Agama Sultan Zainal Abidin (Kusza) perlu dibuat secara proaktif dan diperhalusi dengan kaedah tertentu.

"Dalam konteks pengurusan organisasi seterusnya hal ehwal pelajar serta pembangunan infrastruktur, sebahagiannya daripada tinggalan Kusza, ada yang sesuai, ada yang tidak dan perlu dibangunkan semula," katanya.

Beliau berkata demikian kepada Bernama selepas menghadiri majlis penghargaan dan meraikan pelantikannya oleh Pejabat Pendaftar UMT di sini. Turut hadir Naib Canselor Universiti Malaysia Terengganu (UMT) Prof Datuk Dr Ibrahim Koomo.

Yahaya, 51, dilantik sebagai Naib Canselor UniSZA berkuatkuasa 1 Januari hingga 31 Disember 2015 menggantikan Datuk Prof Dr Alias Daud yang tamat tempoh lantikan pada 31 Disember lepas.

Sementara itu, Yahaya berkata pejabat Canselori, pejabat pendaftaran, pejabat bendahari dan pejabat sokongan lain yang kini beroperasi di Kampus Kota akan dipindah ke Kampus Utama UniSZA di Gong Badak. -BERNAMA

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

Artikel Lain