Mi goreng

Selasa, 5 Jun 2018 7:30 AM

MAKANAN sampingan ada kalanya membantu untuk menaikkan selera sesiapa yang berpuasa. Mungkin juga hidangan seperti bihun dan mi boleh menggantikan nasi walaupun ia sebenarnya makanan ruji tempatan. Bagi yang berhasrat menggoreng mi untuk berbuka nanti, berikut disediakan resipi mudah dan cepat untuk dihidangkan.

Solok ikan

Selasa, 5 Jun 2018 7:30 AM

SOLOK ikan lebih kurang dengan solok lada cuma bezanya dalam resipi solok ikan ini diletakkan bersama daun kesum. Selalunya sajian negeri pantai timur ini enak dimakan bersama nasi kerabu.

Keow teow sup siam

Isnin, 4 Jun 2018 8:00 AM

RESIPI sup siam biasa dinikmati bersama keow teow, bihun atau pun mi. Biarpun hidangan ringkas tapi gerenti sedap. Cubalah.

Kuba guling

Isnin, 4 Jun 2018 7:30 AM

BAGI sesiapa yang teringin nak rasa kuih kuba guling yang viral tu tapi kurang berani nak guna arang tempurung bolehlah tukar guna air daun pandan. Kuih ni lebih kurang kaswi dan sesuai dihidangkan untuk menu pencuci mulut.

Ketam masak bawang putih

Ahad, 3 Jun 2018 7:00 AM

BAGI penggemar makanan laut, apa kata cuba resipi ketam masak bawang putih yang enak. Ia amat mudah disediakan lebih-lebih lagi untuk hidangan berbuka puasa. Cubalah!

Sotong masak asam

Ahad, 3 Jun 2018 7:00 AM

KEBIASAANNYA sotong sering dimasak sambal tapi jika anda inginkan kelainan, apa kata cuba resipi sotong masak asam. Ianya bukan sahaja mudah disediakan dan menepati selera anda setelah seharian berpuasa.

Cumi kandar

Sabtu, 2 Jun 2018 7:47 AM

SAJIAN cumi kandar adalah sotong yang dimasak menggunakan rempah nasi kandar. Ia adalah hidangan utara yang menjadi kegemaran masyarakat setempat. Jika anda bercadang ke pasar basah, bolehlah beli sotong segar dan cubalah resipi mudah ini.

Sup gear box TSE

Sabtu, 2 Jun 2018 7:33 AM

SUP gear box TSE adalah antara sajian istimewa untuk berbuka puasa di Hotel VE. Sebenarnya cara penyediaan resipi ini mudah sahaja. Untuk memastikan keenakan sup gear box ini, anda perlulah menggunakan tulang lembu segar. Apa kata cabala resipi ini untuk dinikmati seisi keluarga selepas penat berpuasa seharian.

  • Mukasurat 2 daripada 30

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan