Seoul tempat ke-7 bandaraya paling mahal di dunia - Dunia | mStar

Seoul tempat ke-7 bandaraya paling mahal di dunia

IBU negara Korea Selatan, Seoul menduduki tempat ketujuh dalam senarai bandar raya paling mahal untuk didiami pada tahun ini, lapor agensi berita Yonhap.

Hasil tinjauan dijalankan Worldwide Cost of Living (WCL), kendalian Unit Perisikan Ekonomi (EIU), berdasarkan harga lebih daripada 150 barang di 133 bandar di seluruh dunia.

Sementara itu, Singapura, Paris dan Hong Kong turut termasuk dalam kategori bandar raya paling mahal di dunia diikuti Zurich, Geneva dan Osaka.

Bandar raya Tokyo pula empat peratus lebih murah berbanding New York dan Seoul, manakala Shanghai bandar paling mahal di tanah besar China, berada di ranking ke-25.

Seoul , Korea Selatan

Klik

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

Artikel Lain