Taufan Bebinca badai Vietnam - Dunia | mStar

Taufan Bebinca badai Vietnam

HANOI: Taufan Bebinca, ribut keempat yang melanda Vietnam tahun ini mencetuskan hujan lebat di beberapa kawasan sejak Khamis, menurut Pusat Ramalan Hidro-Meteorologi Kebangsaan, lapor agensi berita Vitenam (VNA).

Kawasan utara dan tengah mengalami curahan hujan (50 hingga 150milimeter) sejak petang Khamis, mengundang risiko banjir kilat dan tanah runtuh di kawasan pergunungan, terutamanya Lai Chau, Son La, Hoa Binh, Yen Bai, Phu tho, Thanh Hoa dan Nghe An.

Amaran kemungkinan banjir turut dikeluarkan di kawasan rendah dan bandar di Delta Sungai Merah serta utara wilayah Thanh Hoa dan Nghe An.

Pada Jumaat, Timbalan Perdana Menteri Trinh Dinh Dung melawat wilayah Thanh Hoa dan operasi di pusat tadahan hujan di Cua Dat bagi meninjau persediaan menghadapi banjir .

Difahamkan semua 7,443 buah kapal dan 27,747 pekerja di dasar laut Thanh Hoa kini berada di kawasan perlindungan.-- Bernama

Berbinca , Vietnam

Artikel Sebelum

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

WKB 2030: Gandingan kerajaan-swasta penting untuk manfaat rakyat

SEKTOR swasta perlu berganding bahu dengan kerajaan sebagai fasilitator untuk memperbaiki ketidakseimbangan pendapatan di negara ini.

default image

Populasi penduduk kunci utama PSKL2040

DBKL menekankan aspek populasi penduduk sebagai kriteria utama dalam merangka pelan pembangunan di ibu kota.

default image

TMM2020: “Malaysia ada makanan sedap, banyak tempat indah dan membeli-belah pun murah” - Muhamaddin Ketapi

MALAYSIA menetapkan sasaran 30 juta pelancong dengan sasaran pendapatan sehingga RM100 bilion untuk TMM2020.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

Artikel Lain