Penumpang bengang kencing di lantai, gambarkan penerbangan mereka 'macam neraka' - Dunia | mStar

Penumpang bengang kencing di lantai, gambarkan penerbangan mereka 'macam neraka'

SEORANG penumpang yang terbang dengan Tigerair Australia antara Sydney dan Melbourne mengecam syarikat penerbangan itu yang digambarkan sebagai 'penerbangan dari neraka'.

Polis terpaksa dipanggil untuk berurusan dengan beberapa penumpang yang tidak dapat dikawal dengan seorang penumpang bertindak kencing berhampiran pintu pelepasan, kata penumpang itu kepada Daily Mail Australia.

Ia berlaku selepas salah satu penerbangan penerbangan tambang murah itu ditangguhkan selama enam jam.

Penerbangan TT263 pada 8 Jun dijadualkan berlepas pada pukul 5.25 petang, tetapi pesawat Boeing 737 itu tidak meninggalkan Sydney sehingga jam 11.26 malam.

Penumpang itu, yang tidak mahu dinamakan berkata kelewatan itu menyebabkan ramai penumpang bengang dan bertindak agresif.

"Polis berada di situ ketika orang ramai berteriak dan membuang sampah.

"Mereka berteriak 'beritahu saja apa yang sedang berlaku supaya kami boleh mendapatkan penerbangan lain'. Seorang lelaki berkata dia terlepas mesyuarat yang menelan kos $30,000.

"Seseorang kemudian kencing di lantai kerana lapangan terbang Sydney ditutup. Bilik mandi sedang dibersihkan."

Lapangan Terbang Sydney ditutup dari pukul 11 ​​malam hingga 4 pagi atas perintah kerajaan tetapi Daily Mail Australia difahamkan tandas boleh digunakan pada waktu itu.

Seorang lagi penumpang menulis di laman Facebook Tigerair Australia, waktu berlepas sentiasa ditunda dan menggambarkan kelewatan itu sebagai 'bencana'.

"Kemas kini terakhir adalah pelepasan pada 9.45 malam, dan kini penumpang marah, kecewa dan tak puas hati kerana kami semua masih menunggu tanpa sebarang kemas kini.

"Cara penerbangan ini dikendalikan sangat melampaui batas dan memalukan."

Jurucakap Tigerair Australia berkata penerbangan itu ditangguhkan kerana isu kejuruteraan.

"Kami faham bahawa kelewatan boleh mengecewakan pelanggan kami dan kami berusaha keras untuk memastikan sebarang gangguan dapat dikurangkan," kata jurucakap itu.

"Selanjutnya, keselamatan para pelanggan dan kru adalah keutamaan nombor satu kami dan kami sentiasa menegakkan piawaian keselamatan tertinggi operasi kami pada setiap masa."

Klik

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Tingkatkan kemahiran, produktiviti untuk lonjakkan status ekonomi Harimau Asia

DALAM usaha untuk melonjakkan status sebagai ekonomi Harimau Asia, Malaysia berusaha untuk mengukuhkan ekonomi dan status fiskal menjelang 2021.

default image

Kata kuncinya semangat berpasukan, penganjuran julung kali perlumbaan perahu naga korporat PjH catat kejayaan berganda!

PERLUMBAAN perahu naga korporat anjuran Putrajaya Holdings membuka laluan kepada perlumbaan lebih besar pada masa akan datang.

default image

Putrajaya... tak kenal maka tak cinta

PUTRAJAYA dibina atas sebuah impian. Dan berdasarkan beberapa pertimbangan, ia merupakan lokasi impian untuk didiami.

default image

Jurang ekonomi penduduk bandar dan desa cabaran utama WKB 2030

JURANG ekonomi yang besar di antara kumpulan pendapatan, etnik serta kawasan luar bandar dan bandar antara cabaran besar yang dihadapi negara.

Artikel Lain