Pertandingan Cari Jejaka Tampan Dibatalkan - Dunia | mStar

Pertandingan Cari Jejaka Tampan Dibatalkan

PERTANDINGAN pencarian jejaka kacak Mr Model Tabasco 2017 di Tabasco, Mexico dibatalkan pada saat-saat akhir selepas agensi model yang juga penganjur acara itu gagal mencari calon sesuai.

Untuk diterima sebagai peserta Mr Model Tabasco, calon perlu mempunyai ketinggian sekurang-kurangnya 1.78 meter, berusia antara 17 hingga 27 tahun dan memiliki anggota badan dan muka yang harmoni.

Malah peserta juga perlu mempunyai latar pendidikan tertinggi, boleh bertutur dalam bahasa Inggeris, mempunyai pasport sah dan bukan penari bogel.

Dengan kriteria yang ditetapkan, penganjur hanya memilih enam peserta beberapa hari sebelum pertandingan itu diadakan.

Mereka yang dipilih sebenarnya tidak menepati ciri-ciri yang ditetapkan menyebabkan penganjur membatalkan pertandingan tersebut.

"Kami amat kesal untuk memaklumkan bahawa pertandingan Mr Model Tabasco 2017 dibatalkan sehingga notis diberitahu kelak.

"Mr Model Tabasco akan berusaha keras untuk mencari peserta kacak dan maskulin di sekitar negara ini," kata pihak penganjur.

Agensi yang menjalankan beberapa sesi fotografi dengan peserta terpilih mempromosikan pertandingan itu di TV dan secara dalam talian tetapi masih gagal menarik jejaka dengan kriteria yang dikehendaki.

Ramai percaya faktor ketinggian merupakan halangan utama kerana orang Mexico kebanyakannnya rendah.

Mr Model Tabasco 2017

Artikel Sebelum

Duterte Intip Dua Datuk Bandar Filipina

Artikel Berikut

Suspek Pedofilia Ditahan Di Koh Samui

Klik

default image

Ketahui 8 petunjuk bagi memantau manfaat WKB 2030 dikongsi rakyat

INDIKASI sosial sedang dibina bagi memastikan Wawasan Kemakmuran Bersama 2030 (WKB 2030) memenuhi sasaran dan memberi manfaat kepada semua.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

15 prinsip tulang belakang untuk capai matlamat WKB2030

LIMA belas prinsip panduan digariskan berasaskan tiga aspek penting iaitu pembangunan untuk semua, menangani jurang kekayaan dan pendapatan serta negara bersatu, makmur dan bermaruah.

default image

Pelan Pembangunan KL... inilah harapan warga kota

INFRASTRUKTUR dan pengurusan bandar yang lebih baik merupakan perkara teratas dalam senarai Pelan Struktur Kuala Lumpur 2040 (PSKL) yang ingini penduduk Kuala Lumpur.

default image

Teknologi analitik data raya asas pelaksanaan inisiatif kerajaan masa depan – Saifuddin Nasution

PROGRAM Subsidi Petrol merupakan inisiatif kerajaan untuk meringankan beban isi rumah berpendapatan rendah melalui pengagihan semula subsidi petrol.

Artikel Lain