Senarai 8,768 Sasaran Bunuh Daesh Disiarkan - Dunia | mStar

Senarai 8,768 Sasaran Bunuh Daesh Disiarkan

WASHINGTON: Sekumpulan penggodam yang mempunyai kaitan dengan militan Daesh menyiarkan senarai nama rakyat Amerika Syarikat (AS) menjadi sasaran untuk dibunuh oleh kumpulan pengganas itu.

Kumpulan Pro-ISIS United Cyber Caliphate (UCC) menerusi satu rakaman video menyatakan, mereka mengancam untuk membunuh kira-kira 8,786 rakyat AS termasuk Presiden Donald Trump.

Senarai tersebut turut menyatakan nama dan alamat sasaran yang akan dibunuh oleh pengikut mereka yang bertindak secara bersendirian.

"Bunuh mereka jika terserempak dengan sasaran," kata UCC menerusi video yang disiarkan dalam laman web SITE Intelligence Group.

"Kami mempunyai mesej kepada rakyat AS terutamanya Presiden Trump.

"Kami akan meneruskan perang terhadap anda. Ketahuilah bahawa setiap serangan balas anda akan menguatkan kami. UCC akan memulakan kaedah perang baharu ke atas anda," jelas mesej itu seperti dilaporkan Mail Online.

Ia bukan kali pertama UCC menyiarkan senarai sasaran untuk dibunuh dan mereka sudah melakukannya sebanyak beberapa kali.

Pada April tahun lalu, seramai 43 rakyat AS yang mempunyai kaitan dengan kerajaan terutamanya Jabatan Negara, Jabatan Keselamatan Dalam Negeri dan beberapa jabatan lain, disenaraikan sebagai sasaran bunuh oleh kumpulan tersebut.

Senarai itu turut menyatakan nombor telefon dan poskod alamat mangsa tetapi tidak selengkap senarai yang disiarkan baru-baru ini.

"AS, anda adalah matlamat utama kami.

"Sistem anda gagal menangani serangan kami. Kini kami akan menghancurkan anda," tambah UCC.

Daesh

Artikel Sebelum

Qatar Airways Sewa Komputer Riba

Artikel Berikut

Artikel Berkaitan

Serang Gereja: Mesir Isytihar Darurat

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain