Ancaman Bom, Pesawat Batik Air Mendarat Cemas Di Makassar - Dunia | mStar

Ancaman Bom, Pesawat Batik Air Mendarat Cemas Di Makassar

JAKARTA: Sebuah pesawat komersial Batik Air dari Ambon ke Jakarta mendarat cemas di Makassar, selatan Sulawesi selepas mendapat panggilan ancaman bom.

Pegawai Kementerian Pengangkutan Indonesia, J.A. Barata, berkata skuad polis pemusnah bom dihantar ke Lapangan Terbang Sultan Hasanuddin untuk melakukan pemeriksaan terhadap pesawat berkenaan.

"Saya menerima panggilan dari Lapangan Terbang Sultan Hasanuddin di Makassar memberi maklumat mengenai bom di dalam pesawat Batik Air yang dalam penerbangan dari Ambon ke Jakarta," katanya.

"Skuad khas pemusnah bom sedang memeriksa pesawat itu sekarang. Setakat ini belum jelas apa yang mereka temui," katanya.

Batik Air , ancaman bom

Artikel Sebelum

Wanita Dihalau Keluar Dari Pesawat

Artikel Berikut

Klik

default image

UMP terajui usaha perkasa TVET di negara ini

SELEPAS 17 tahun ditubuhkan, Universiti Malaysia Pahang (UMP) kini merupakan salah satu universiti utama di negara ini yang menawarkan Program Pendidikan Teknikal dan Latihan Vokasional (TVET) di peringkat tinggi.

default image

Pakar ekonomi saran Malaysia laksana pembaharuan struktur

HALA tuju perdagangan dan pelaburan global memainkan peranan penting dalam ekonomi terbuka seperti Malaysia.

default image

Perahu naga bakal 'membelah' Tasik Putrajaya, 90 pasukan korporat berentap rebut gelaran juara!

SEMUA peserta nampaknya tidak sabar untuk menyahut cabaran bagi merebut gelaran juara perlumbaan perahu naga di Tasik Putrajaya.

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

WKB 2030: Ke arah masa depan rakyat dan negara yang lebih cerah

WAWASAN ini menjamin kemakmuran dan kekayaan akan dinikmati bersama tanpa mengabaikan tanggungjawab membela masyarakat bandar dan desa yang berpendapatan rendah serta miskin.

Artikel Lain