Ibu Bapa Shane Tarik Diri Prosiding Siasatan - Dunia | mStar

Ibu Bapa Shane Tarik Diri Prosiding Siasatan

Ibu bapa Shane tidak yakin dengan ketelusan dalam siasatan siasatan kes kematian anak mereka.
Ibu bapa Shane tidak yakin dengan ketelusan dalam siasatan siasatan kes kematian anak mereka.

SINGAPURA: Ibu bapa kepada seorang jurutera warga Amerika Syarikat (AS) yang ditemui mati di Singapura tahun lalu berkata mereka tidak akan mengambil bahagian dalam prosiding siasatan ke atas kematian anak mereka.

Mereka mendakwa kematian itu ada kaitan dengan sebuah projek yang melibatkan pemindahan teknologi sensitif ke China.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan menerusi peguam mereka, Rick dan Mary Todd berkata, mereka hilang keyakinan terhadap sistem dalam siasatan kematian anak lelaki mereka, Shane, 31.

Shane ditemui mati dipercayai dalam keadaan tergantung di pangsapurinya di Singapura pada Jun lalu.

Ibu bapa Shane tidak hadir ke mahkamah pada Rabu, sehari selepas seorang pemeriksa perubatan AS yang diupah mereka menarik balik kenyataan sebelum ini bahawa Shane Todd telah menggantung dirinya.

Mereka meninggalkan kes perbicaraan pada Selasa selepas koroner menolak permohonan mereka untuk menangguhkan keterangan oleh seorang saksi.

"Kami tidak lagi yakin dengan ketelusan dan keadilan dalam sistem siasatan itu. Bagi kami, keputusan itu telah ditetapkan terlebih dahulu," kata Todd dalam satu kenyataan yang dibacakan peguam mereka, Gloria James-Civetta.

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Bandar unik, gaya hidup masa kini... Inilah keistimewaan Putrajaya

PUTRAJAYA bakal menjadi bandar seimbang yang bukan sahaja menumpukan aspek pentadbiran kerajaan, bahkan sektor swasta.

default image

Tiga tahun penuh derita, pernah diburu ah long... Dr Azizan kongsi cerita pahit sebelum tubuhkan RichWorks – “Kalau berjaya sahaja tapi tak bantu orang untuk berjaya, saya tak puas”

PAKAR Pemasaran No. 1 Asia dan Mentor Keusahawanan, Dr Azizan Osman berkongsi kisah suka dukanya sebelum berada di tahapnya sekarang, sewaktu program NUH2020.

Artikel Lain