PM Baru Perancis Menduduki Pejabat - Dunia | mStar

PM Baru Perancis Menduduki Pejabat

PARIS: Perdana Menteri Perancis yang baru, Jean-Marc Ayrault menggalas tanggungjawab baru, sehari selepas presiden baru Sosialis di negara ini mengangkat sumpah.

Presiden, Francois Hollande memilih Ayrault, yang membawa Sosialis di Parlimen selama lebih daripada satu dekad, pada Selasa.

Francois Fillon menyerahkan kuasa kepada Ayrault (ay-Row) dalam satu majlis di pejabat Perdana Menteri di Paris pada Rabu.

Ayrault adalah seorang penceramah Jerman - dilihat sebagai aset sebagai presiden baru, yang sangat berkepentingan dalam hubungannya dengan Berlin.

Menteri-menteri kerajaan yang lain akan diumumkan kemudian hari.

Artikel Sebelum

Artikel Berikut

PM Palestin Rombak Kabinet

Artikel Berkaitan

Klik

default image

Cekap tangani isu sekolah daif, Kementerian Pendidikan sasar selesai tiga tahun lagi

KEMENTERIAN Pendidikan sedang bekerja keras dalam usaha membaiki dan membina semula sekolah yang dalam keadaan daif di seluruh negara.

default image

Agenda bumiputera masih keutamaan WKB 2030

STATISTIK oleh Institut Masa Depan Malaysia (Masa), bumiputera berada di bahagian bawah apabila ia berkaitan dengan pemilikan kekayaan dan tahap pendapatan.

default image

Jom bantu bayar balik pinjaman PTPTN pekerja! Pelepasan cukai antara 7 kelebihan untuk dinikmati majikan

HUBUNGAN majikan dan pekerja ibarat irama dan lagu, kedua-duanya saling memerlukan antara satu sama lain demi kelangsungan operasi syarikat.

default image

Jom kongsi idea! Penduduk bandar diajak beri maklum balas draf Pelan Pembangunan KL

TRAJEKTORI perumahan dan komersial Kuala Lumpur diberikan perhatian dengan mendraf Pelan Pembangunan Kuala Lumpur 2040 (PPKL 2040).

default image

CPA Australia platform berkualiti, pantas capai kelayakan perakaunan diiktiraf global

JIKA anda mempunyai kelayakan yang sewajarnya dalam industri perakaunan, perbankan dan kewangan, ia boleh memberikan prospek kerja dan kepelbagaian projek kepada anda.

Artikel Lain