Sharon Koh Terpilih Dalam Skuad Wanita Kebangsaan - Sukan Ekstra | mStar

Sharon Koh Terpilih Dalam Skuad Wanita Kebangsaan

Diterbitkan: Sabtu, 27 April 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Kongres Tenpin Boling Malaysia (MTBC) menamakan Sharon Koh sebagai anggota terakhir skuad elit wanita kebangsaan.

Setiausaha Kehormat MTBC, Ban Cheng Cheah berkata MTBC bersetuju memilih Sharon selepas meneliti prestasi ketiga-tiga atlet yang bersaing untuk dipilih termasuk Siti Safiyah Amirah Abdul Rahman dan Dayang Khairuniza Dhiyana Abang Jamallidon.

Nama mereka dicalonkan Ketua Jurulatih Kebangsaan Holloway Cheah.

"Kejohanan Kebangsaan Antara Negeri menjadi ukuran terakhir bagi menentukan siapa yang layak berada dalam skuad kebangsaan.

"Bagaimanapun Dayang Khairuniza dan Siti Safiyah masih lagi berada dalam skuad persediaan negara kerana kedua-duanya akan berada dalam skuad elit simpanan," katanya.

Sharon akan menyertai lima atlet lain iaitu Shalin Zulkifli, Esther Cheah, Zandra Aziela Ibrahim Hakimi, Jacqueline Jenelee Sijore dan Sin Li Jane dalam skuad elit kebangsaan.

Ban berkata prestasi ketiga-tiga calon yang bersaing itu dinilai menerusi kejohanan Brunswick Euro Challenge di Munich, Jerman bulan lepas, kejohanan Boling Kebangsaan ke-37 serta Kejohanan Kebangsaan Antara Negeri.

Sharon, bekas juara remaja dunia menduduki tempat ke-24 daripada 356 peserta Brunswick Euro Challenge. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan