Chia Bebas Dari Kesakitan Bagi Hadapi Kejohanan Maybank Terbuka Malaysia 2012 - Sukan Ekstra | mStar

Chia Bebas Dari Kesakitan Bagi Hadapi Kejohanan Maybank Terbuka Malaysia 2012

Diterbitkan: Isnin, 9 April 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Pemain golf negara Danny Chia kini lebih bersemangat untuk menyahut cabaran pada Kejohanan Maybank Terbuka Malaysia 2012 bernilai US$2.5 juta (RM7.68 juta) yang bermula di Kuala Lumpur Golf & Country Club (KLGCC) di Bukit Kiara di sini, Khamis ini.

Pemain profesional itu kini pulih dari kecederaan bahagian bawah belakang tubuh yang menghantuinya pada sebahagian besar Jelajah Asia 2011 selepas mengikuti sesi rawatan dan mengurangkan jumlah kejohanan yang disertainya.

"Saya terpaksa bergantung kepada ubat penghilang kesakitan pada banyak kejohanan tahun lepas dan saya terpaksa langkau beberapa kejohanan bagi memastikan keadaan fizikal saya baik minggu ini.

"Saya bangga dengan tindakan itu kerana saya kini bebas dari kesakitan dan kecederaan tidak menonjol lagi," kata bekas juara Jelajah Asia itu seperti dipetik dalam laman sesawang rasmi, Jelajah Asia, Isnin.

Katanya beliau masih menyimpan harapan untuk muncul sebagai pemain tempatan pertama menjuarai kejohanan itu.

Antara kemuncak pertandingan tahun ini ialah kemunculan kembali pemain Jerman Martin Kaymer, pemenang Kejohanan US PGA 2010 dan pemain nombor empat dunia ketika ini dan peserta Afrika Selatan Charl Schwartzel, johan Masters Tournament 2011. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan