Hamilton Nafi Sembur Putin 'Champagne' - F1 dan Motor | mStar

Hamilton Nafi Sembur Putin 'Champagne'

Diterbitkan: Selasa, 13 Oktober 2015 7:45 AM

(Ubah saiz teks)

JUARA dunia Formula 1, Lewis Hamilton menolak laporan yang tersebar luas bahawa dia telah menyembur 'champagne juara' ke arah Presiden Rusia, Vladimir Putin selepas berlangsungnya Grand Prix di Sochi, Ahad.

"Saya sebenarnya tidak melakukannya. Saya betul-betul tidak menyemburnya. Saya fikir gambar itu adalah pelik, tetapi memang saya tidak menyemburnya. Saya semestinya tidak mahu berlaku sebarang kejadian," kata pemandu Mercedes itu kepada televisyen Sky Sports Isnin, sambil tersenyum.

Hamilton, yang terbang pulang ke Britain untuk menyertai pasukannya meraikan kemenangan kedua berturut-turut pasukannya, sebelum ini berdepan kontroversi berkaitan aksinya menyembur champagne di podium.

Dia pernah dikritik dan dituduh melakukan adegan 'sexism' pada April kerana menyembur champagne terhadap seorang gadis pengiring ketika Grand Prix China di Shanghai.

Kejadian itu, menggambarkan gadis itu tidak selesa dengan tindakannya dan ia menjadi kritikan di media sosial di Britain, Jerman dan tuan rumah sendiri, China.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan