F1: Keluarga Jual Rumah Rawat Michael Schumacher - F1 dan Motor | mStar

F1: Keluarga Jual Rumah Rawat Michael Schumacher

Diterbitkan: Jumaat, 27 Februari 2015 9:05 AM

(Ubah saiz teks)

KELUARGA lagenda F1, Michael Schumacher telah menjual sebuah rumah percutian mereka di kawasan pergunungan Norway untuk merawat pelumba tersebut yang cedera dalam kemalangan ski ais sejak setahun lalu.

Rumah bernilai £2 juta di Trysil, utara Oslo itu terpaksa dijual bagi mendapatkan dana untuk membina sebuah bilik rawatan bernilai £10 juta.

Rumah yang dibina di dengan keluasan 6,940 kaki persegi itu dibeli oleh Schumacher sekitar 1990-an untuk dijadikan tempat rehat keluarganya.

Bagaimanapun kediaman yang lengkap dengan spa, kabin berhampiran curam bermain ski, ruang meletak tujuh biji kereta itu kini telah dijual kepada jutawan Norway.

Akhbar tempatan Norway mendedahkan, pada mulanya rumah itu agak sukar dijual kerana keadaan dari luar yang tidak begitu menarik perhatian.

Bagaimanapun setelah pembeli melihat keseluruhan sudut termasuk di dalamnya, mereka teruja untuk menjadi pemilik seterusnya.

Keluarga Schumacher juga dilapor cuba menyembunyikan penjualan rumah tersebut daripada pengetahuan media, tetapi ia diketahui umum apabila bertukar pemilik. 

Tags / Kata Kunci: Michael Schumacher , F1
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan