SIC Nasihat Peminat MotoGP Guna Perkhidmatan RapidKL - F1 dan Motor | mStar

SIC Nasihat Peminat MotoGP Guna Perkhidmatan RapidKL

Diterbitkan: Khamis, 23 Oktober 2014 11:30 PM

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Sepang International Circuit (SIC) menasihatkan orang ramai supaya menggunakan perkhidmatan bas RapidKL dari bandar raya ini ke Litar Antarabangsa Sepang untuk menonton Grand Prix Motosikal Malaysia Shell Advance 2014 (MOTOGP) mulai Jumaat hingga Ahad ini.

Ketua Pegawai Eksekutif SIC Datuk Razlan Razali berkata litar itu melantik RapidKL sebagai Pengangkutan Awam Rasmi untuk menyediakan perkhidmatan pengangkutan awam yang cekap.

"Keutamaan diberi kepada perkhidmatan bas perantara RapidKL bagi acara ini. Kami mengesyorkan peminat supaya menggunakan pengangkutan awam untuk menikmati kelancaran perjalanan untuk pergi dan pulang dari Sepang.

"Tiket perlumbaan begitu laris dan kami menjangka jumlah penonton tahun ini mencatat rekod, kami rasa menggunakan perkhidmatan pengangkutan awam untuk ke Sepang adalah langah bijak bagi menikmati keseronokan acara ini," katanya dalam satu kenyataan pada Khamis.

Perkhidmatan bas itu boleh didapati mulai 8 pagi Jumaat di stesenTransit Aliran Ringan (LRT) di Kuala Lumpur City Centre (KLCC), Masjid Jamek dan KL Sentral di sini.

"Tempat mengambil dan menurunkan penumpang ialah di pintu masuk KL Sentral (berhampiran Sooka Central) dan KLCC (di hab bas GoKL bertentangan AvenueK) dengan tiket berharga RM18 untuk satu perjalanan atau RM30 untuk perjalanan pergi-balik.

"Perkhidmatan bas perantara juga disediakan dari KLIA 2 dengan tempat mengambil dan menurunkan penumpang di Aras 1 terminal bas, manakala harga tiket ditetapkan RM10 untuk satu perjalanan," katanya.

Selain perkhidmatan bas perantara dari bandar raya ini, RapidKL juga mengadakan perkhidmatan pengangkutan perantara di sekitar litar menggunakan 30 bas.

Tags / Kata Kunci: MotoGP , Razlan Razali , SIC , RapidKL
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan