36 Pemandu Sudah Sah Berlumba Pada MMER 31 Ogos Ini - F1 dan Motor | mStar

36 Pemandu Sudah Sah Berlumba Pada MMER 31 Ogos Ini

Diterbitkan: Jumaat, 25 Julai 2014 9:00 AM

Razlan Razali, (dua, kanan) menyampaikan sumbangan duit raya kepada kanak-kanak dari Rumah Titian Kasih pada majlis pelancaran Perlumbaan Merdeka Endurance Race Malaysia, Khamis.

(Ubah saiz teks)

PUTRAJAYA: Sebanyak 36 peserta telah mengesahkan penyertaan pada perlumbaan lasak Malaysia Merdeka Endurance Race (MMER) di Litar Antarabangsa Sepang (SIC) bermula 12 tengah hari 28 Ogos dan berakhir 31 Ogos ini.


Ketua Pegawai Eksekutif SIC, Datuk Razlan Razali berkata antara barisanpelumba handalan luar negara yang mengesahkan penyertaan ialah Mok Weng Sun,Craig Baird, Guanmaria Bruni, Richard Wee serta pelumba tempatan Alif Hamdan.

"Edisi kali ini akan menyaksikan pemandu bersaing dalam perlumbaan 12 jam melibatkan jarak 1,500km dalam 260 pusingan," katanya kepada pemberita.

Beliau berkata pihak menyasarkan lebih 40 peserta dalam saingan MMER.

Dalam perkembangan lain, Razlan berkata pelumba Moto3 negara Muhammad Zulfahmi Khairuddin perlu memperbaiki prestasi pada separuh musim kedua MotoGP Dunia 2014 untuk mencapai kedudukan yang lebih baik.

Katanya pelumba berusia 22 tahun itu kini menduduki tangga ke-21 selepas 10 perlumbaan daripada 18 musim ini, jauh daripada sasaran awal musim iaitu kedudukan lima teratas.

Tags / Kata Kunci: MMER , 2014 , SIC

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan