Mohd Nidzam Adzha sah ketua jurulatih Kedah - Bola Sepak | mStar

Mohd Nidzam Adzha sah ketua jurulatih Kedah

Diterbitkan: Khamis, 12 April 2018 1:41 PM

Mohd Nidzam Adzha Yusoff

(Ubah saiz teks)

JITRA: Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) pada Khamis mengesahkan bahawa pemangku Ketua Jurulatih Kedah, Mohd Nidzam Adzha Yusoff dilantik memegang jawatan ketua jurulatih Kedah untuk membimbing pasukan berkenaan merangkul kejuaraan dalam saingan Liga Malaysia musim ini.

Setiausaha Kehormat KFA Datuk Aminuddin Omar berkata surat rasmi mengenai pelantikan itu akan dikeluarkan dalam sehari dua ini.

"Kita yakin dengan pengalaman luasnya itu mampu membantu pasukan melakar kemenangan. Saya juga yakin dalam perlawanan menentang Selangor di Stadium Darul Aman, esok, dia mampu lakukan sesuatu untuk kembalikan semula kepercayaan peminat kepada pasukan dan pengurusan KFA," katanya kepada pemberita selepas merasmikan program Chit Chat Ekspresi Ilmu di sini, Khamis.

Pada 28 Mac lepas, Ketua Pegawai Eksekutif KFA Yusdi Madeinus Mohamad Yunus dalam satu kenyataan berkata Mohd Nidzam Adzha dilantik memangku jawatan Ketua Jurulatih pasukan itu yang disandang Ramon Marcote sebelum ini.

Marcote pula diberi tugas baharu iaitu sebagai Ketua Jurulatih Pembangunan Bola Sepak KFA bagi membantu memberi nasihat demi pembangunan pasukan dan bola sepak negeri.

Bagaimanapun, Aminuddin berkata pihaknya masih menunggu keputusan Marcote sama ada beliau mahu atau tidak menerima tawaran itu.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan