Mana LED Board Melaka United? - Bola Sepak | mStar

Mana LED Board Melaka United?

Diterbitkan: Selasa, 23 Mei 2017 11:44 AM

(Ubah saiz teks)

MELAKA: Sudah hampir setahun berlalu, timbul tanda tanya tentang pemasangan papan iklan elektronik (LED board) yang dijanjikan oleh pihak pengurusan kelab Melaka United.

Perkara itu dibangkitkan oleh penyokong Melaka United menerusi laman Facebook, Melaka United Fans sejak minggu lalu apabila mempersoalkan pemasangan LED board itu hanya dipakai sekali sejak dibeli pada tahun lepas.

Menurut Melaka United Fans, papan iklan itu hanya digunakan sekali sahaja ketika perlawanan menentang Sime Derby pada Oktober tahun lalu dan sejak itu kelibat peralatan tersebut tidak lagi kelihatan.

Rata-rata penyokong yang memberikan komen tentang isu itu menyifatkan pembelian LED yang dipercayai dari West Ham, England sebagai satu pembaziran jika tidak digunakan.

Berdasarkan posting laman Facebook rasmi kelab itu, Melaka United Soccer Association - Musa yang bertarikh 1 Februari 2016, pihak pengurusan dilaporkan membeli papan iklan elektronik tersebut dengan nilai lebih RM3 juta dengan tujuan pemasaran iklan di Stadium Hang Jebat selepas mendapat tajaan daripada anak Melaka yang memiliki syarikat perniagaan di Taiwan.

Ekoran timbulnya isu pemasangan papan iklan tersebut, penyokong Melaka United juga menyuarakan kebimbangan bahawa kemungkinan pembelian peralatan mahal itu menjadi projek gajah putih yang memberi keuntungan kepada pihak tertentu.

Sementara itu, penyokong Melaka United juga menerusi Melaka United Fans menzahirkan rasa terima kasih di atas keprihatinan Ketua Menteri Melaka, Datuk Seri Idris Haron yang meluahkan rasa kecewa terhadap pengurusan Stadium Hang Jebat.

Kekecewaan Idris yang juga merupakan Presiden Melaka United, merujuk kepada tahap kebersihan stadium tersebut yang boleh menjejaskan imej Melaka sedangkan negeri itu menggunakan slogan 'Don't Mess With Melaka'.

Sehubungan itu, Melaka United Fans berharap pihak pengurusan Stadium Hang Jebat dan Melaka United mengambil sikap bertanggungjawab atas setiap janji yang diberikan kepada penyokong dan rakyat demi meraih sokongan padu dalam pembangunan bola sepak negeri.

Tags / Kata Kunci: Melaka United , LED Board
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan