Tempoh Untuk Nidzam, Marcote Pilihan Utama - Jeffry - Bola Sepak | mStar

Tempoh Untuk Nidzam, Marcote Pilihan Utama - Jeffry

Diterbitkan: Rabu, 3 Mei 2017 11:09 AM

Mohd Nidzam Adzha Yusof

(Ubah saiz teks)

KETUA jurulatih sementara Kedah, Mohd Nidzam Adzha Yusof diberi tempoh sehingga perlawanan akhir Piala FA untuk membuktikan kemampuannya bagi menggantikan Tan Cheng Hoe secara tetap.

Pengurus Kedah, Datuk Jeffry Low Han Chow berkata, Persatuan Bola Sepak Kedah (KFA) memutuskan untuk memberi peluang kepada Mohd Nidzam Adzha memandangkan dia setia bersama Kedah selama ini.

Bagaimanapun itu tidak bererti dia  akan meninggalkan Kedah selepas itu sebaliknya akan kekal sebagai penolong jurulatih.

"Setakat ini Mohd Nidzam Adzha adalah individu paling sesuai untuk mengendali pasukan Kedah kerana dia telah lama bersama kita dan sudah arif dengan kemampuan pemain serta taktikal yang digunakan.

"Dalam perlawanan sebelum ini, dia berjaya merencanakan permainan yang baik sehingga membawa kepada kemenangan 1-0 untuk perlawanan separuh akhir pertama Piala FA.

"Kita akan memantau dia dan beri tempoh sekurang-kurangnya sehingga aksi Piala FA berakhir bulan ini," katanya kepada mStar Online.

Jeffry memberitahu, KFA juga telah menghubungi bekas penolong jurulatih Kedah, Ramon Marcote yang kini bersama skuad Atletico Madrid yang menggantikan Tan Cheng Hoe.

"Tetapi perbincangan masih di peringkat awal dan terdapat misi lebih penting dalam Piala FA yang perlu kita selesaikan ketika ini.

"Apa yang penting ialah kita dapat berada di final dengan menewaskan Terengganu dalam aksi kedua separuh akhir nanti," ujarnya.

Beliau berkata, berada di final juga pastinya menjadi harapan penyokong yang tidak pernah berhenti memberi sokongan walaupun terpaksa menempuh perjalanan jauh atau dibasahi hujan.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan