PBSNT Sedia Dipilih Lokasi Mesyuarat FAM - Bola Sepak | mStar

PBSNT Sedia Dipilih Lokasi Mesyuarat FAM

Diterbitkan: Selasa, 28 Mac 2017 5:11 PM

Ahmad Razif Abd Rahman.

(Ubah saiz teks)

KUALA NERUS: Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT) sedia memberi kerjasama sekiranya dipilih sebagai lokasi mesyuarat pengurusan Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM).

Menteri Besar yang juga Presiden PBSNT Datuk Seri Ahmad Razif Abd Rahman berkata pihaknya akan mempersiapkan kemudahan yang diperlukan FAM jika Terengganu dipilih sebagai lokasi mesyuarat pengurusan badan induk itu.

Katanya jawatankuasa baharu badan induk itu juga diberi peluang meninjau dan menambah kekurangan yang terdapat di stadium yang dijadikan gelanggang pertandingan bola sepak.

"Cadangan Presiden FAM untuk mengadakan Mesyuarat Exco FAM di setiap negeri merupakan langkah yang bagus dan kami sambut baik serta tawarkan diri kepada badan induk itu untuk mengadakan mesyuarat pengurusan FAM di sini.

"Kami mengalu-alukan keputusan seumpama itu kerana masing-masing dapat bertukar pendapat selain melihat dengan lebih dekat seterusnya memberi pandangan berkenaan kemudahan yang diperlukan," katanya selepas majlis PBSNT Bersama Penyokong, Penaja dan Media di Duyong Marina  and  Resort, di sini.

Sementara itu, Ahmad Razif berkata pelantikan Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim selaku Presiden Persatuan Bola Sepak Malaysia yang baharu, mampu mengembalikan kegemilangan skuad negara di persada antarabangsa.

Jelasnya pengalaman TMJ sepanjang menerajui JDT cukup ketara berdasarkan kejayaan yang dilakar pasukan itu sejak kebelakangan ini.

"Saya yakin Tunku adalah individu paling tepat untuk menduduki kerusi tertinggi FAM itu.

"Semua pihak mengharapkan barisan baharu FAM ini dapat menyuntik semangat luar biasa terutama dalam memartabatkan liga kebangsaan dan pasukan negara," katanya. - BERNAMA

Tags / Kata Kunci: PBSNT , FAM
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan