Azmin Ali Letak Jawatan Presiden FAS

Diterbitkan: Jumaat, 30 Disember 2016 7:40 PM

Azmin Ali

Mohamed Azmin Ali.

(Ubah saiz teks)

KUALA LUMPUR: Krisis dalaman Persatuan Bola Sepak Selangor (FAS) semakin parah apabila Datuk Seri Mohamed Azmin Ali memutuskan untuk meletak jawatan sebagai Presiden FAS yang disandangnya sejak Disember 2014.

Dalam satu kenyataan bersama-sama bekas pengurus skuad Liga Super Selangor Amirudin Shari, beliau mendakwa bahawa exco FAS sedia ada masih mengekalkan sikap dan budaya lama iaitu 'politik berlebih-lebihan, melakukan kerja dengan cara lama dan amat bergantung kepada mentaliti subsidi.

"Malah, sehingga kini, barisan Exco FAS gagal mengemukakan pelan strategik untuk pengurusan bola sepak negeri Selangor termasuk organisasi pentadbiran profesional sebagaimana yang disarankan oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) menjelang (penswastaan sepenuhnya Liga Malaysia) pada 2018," katanya.

"Exco FAS terus bergelumang dengan budaya politik yang tidak bertanggungjawab serta mengecewakan penyokong dan rakyat negeri Selangor," jelas Mohamed Azmin yang juga Menteri Besar Selangor.

Beliau bagaimanapun memberi jaminan bahawa kerajaan negeri akan terus memberikan sokongan kepada kemajuan sukan bola sepak di negeri berkenaan melalui kaedah baru yang akan diputuskan kelak kerana sukan itu dapat memperkukuh perpaduan dan keharmonian rakyat Selangor. 

"Kami memberi jaminan kepada penyokong bolasepak Selangor bahawa kegemilangan sukan bola sepak akan dijulang melalui pengurusan yang bersih dan berintegriti," kata Mohamed Azmin.

Gabungan Kelab Penyokong Selangor diketuai oleh Presidennya, Mohd Faizal Wahid pada Sabtu lepas menyerahkan memorandum kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah antara lainnya memohon perkenan baginda untuk campur tangan mengatasi kemelut yang melanda pengurusan FAS.

Raja Muda Selangor Tengku Amir Shah melalui laman Instagram baginda baru-baru ini menyarankan supaya FAS menjalani rombakan besar membabitkan struktur keseluruhan organisasi dan perlembagaan persatuan bagi memastikan ia relevan dengan perkembangan semasa. - Bernama

Tags / Kata Kunci: Azmin Ali , FAS

iklan

Video

Khamis, 17 Ogos 2017 3:02 PM

Seksi? Urusan Saya Dengan Tuhan - Zizi Kirana

Khamis, 17 Ogos 2017 12:30 PM

Erma Reda, Jatuh Talak Satu

Khamis, 17 Ogos 2017 9:00 AM

Wak Doyok Kini Bintang Filem

Rabu, 16 Ogos 2017 3:59 PM

Bahaya Tu Abang Oii...

Rabu, 16 Ogos 2017 12:30 PM

“Senyum Je Pada Haters” - Farisha Irish

Selasa, 15 Ogos 2017 3:28 PM

Raysha Rizrose Pemalu, Bukan Sombong!

Selasa, 15 Ogos 2017 11:59 AM

Keluarga 'Control' Hidup Neera Azizi?

Selasa, 15 Ogos 2017 9:00 AM

Abang Long Fadil 2 Telan Belanja RM 3.2 Juta

Kolumnis

iklan

Iklan