TMJ Bidas Agensi Media Sering Papar Isu Negatif JDT - Bola Sepak | mStar

TMJ Bidas Agensi Media Sering Papar Isu Negatif JDT

Diterbitkan: Selasa, 4 Oktober 2016 11:56 AM

(Ubah saiz teks)

JOHOR BAHRU: Pemilik Johor Darul Ta’zim, Tunku Mahkota Johor (TMJ) Tunku Ismail Sultan Ibrahim kecewa kerana ada beberapa agensi media sukan di negara ini yang sering memaparkan isu negatif mengenai skuad Harimau Selatan itu.

Katanya, setiap kali ada berita negatif mengenai JDT, mereka akan mensensasikan cerita atau isu tersebut selama berminggu-minggu.

“Hanya media asing membuat liputan mengenai projek positif yang sedang dilaksanakan sedangkan mereka yang tidak berpuas hati dengan kami tidak ambil peduli langsung untuk menceritakan kebaikan. Kami di Johor sudah biasa dengan layanan seperti itu. Tiada masalah," kata Tunku Ismail menerusi kenyataan di laman rasmi Johor Southern Tigers.

Selain itu, TMJ mahu tindakan memanggil pulang tiga pemain Johor DT II iaitu Zaquan Adha Radzak, Irfan Fazail dan Darren Lok dari kem latihan skuad kebangsaan tidak diperbesar-besarkan.

“Mengenai pemain JDT II, saya mengarahkan mereka untuk pulang kerana pemain muda ini adalah aset kelab kami. Kami yang membayar gaji mereka dan akan melakukan apa saja untuk mengawal keselamatan aset kami ini dan menjaga kepentingan kami dengan sepenuh hati. Malah ketiga-tiga pemain itu akan melaporkan diri hari ini (Isnin),” katanya. 

Tunku Ismail juga menjelaskan mengenai status dua pemain importnya, Baihakki Khaizan dan Shahril Ishak yang menjalani latihan bersama skuad Singapura untuk persiapan menentang skuad Harimau Malaysia pada 7 Oktober ini memandangkan kedua-dua pemain itu adalah pemain senior JDT II.

Katanya, Baihakki dan Shahril diberi pelepasan awal untuk menyertai latihan skuad Singapura di bawah kendalian V Sundramoorthy kerana mereka tidak akan menjadi sebahagian daripada projek JDT II untuk masa akan datang.

“Mengenai Hariss Harun, saya berpeluang bercakap dengan Sundramoorthy dan memaklumkan kepadanya pemain tengah JDT itu akan melaporkan diri pada hari ini (semalam) dan dia memberitahu kepada saya tidak menjadi masalah.

“Amat menyedihkan untuk mengatakan saya mempunyai hubungan lebih baik dengan badan induk bola sepak dan kelab dari seluruh dunia berbanding negara saya sendiri. Saya tertanya-tanya mengapa? Saya akan biarkan untuk anda renungkan. Jadi ini adalah kenyataan dari saya,” tegas Tunku Ismail.

Tags / Kata Kunci: TMJ , JDT

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan