Raneiri Yakin Pemain Utama Akan Kekal Di Leicester - Bola Sepak | mStar

Raneiri Yakin Pemain Utama Akan Kekal Di Leicester

Diterbitkan: Rabu, 20 Julai 2016 11:17 AM

Riyad Mahrez

(Ubah saiz teks)

PENGURUS Leicester City, Claudio Ranieri dijangka menyerahkan kontrak baharu kepada pemain-pemain utamanya.

Antaranya Riyad Mahrez yang masih berbaki tiga tahun kontrak lamanya, namun Ranieri yakin pemain itu akan menerima perjanjian baharu sekaligus menamatkan spekulasi perpindahan ke Chelsea dan Arsenal.

Dalam pada itu, kapten Wes Morgan telah menandatangani kontrak baharu pada Selasa selepas skuadnya mencatat kemenangan 2-1 pada aksi persahabatan di Oxford.

Morgan (kiri) dan Ranieri.


"Saya gembira untuk memberi kontrak baharu kepada Wes, seterusnya kepada pemain-pemain lain. Bukan tugas saya untuk menandatangani kontrak mereka.

"Saya hanya ketua jurulatih dan bukannya pengarah kelab, namun perlahan-lahan pemain lain juga akan mendapatkan kontrak baharu mereka.

"Amat penting untuk mengekalkan semua pemain dengan semangat dan sikap rendah diri. Ia amat penting bagi saya," jelas Ranieri.

Selain itu, Leicester juga cuba mengekalkan Kasper Schmeichel dan  Danny Drinkwater.

Seorang lagi 'ayam tambatan' kelab juara itu, Jamie Vardy turut mendapatkan kontrak baharunya selepas diintai Arsenal.

Manakala N'Golo Kante telah meninggalkan kelab minggu lalu untuk beraksi bersama Chelsea dengan nilai perpindahan 30 juta pound.

"Kontrak baharu yang ditandatangani Vardy dan Mahrez amat besar maknanya, begitu juga dengan pemain-pemain lain. 

"Permainan akan diteruskan dengan Mahrez tanpa Kante. Saya yakin. Tidak ada lagi pemain lain yang akan tinggalkan kelab ini. Kami akan terus bersama.

"Hanya Kante yang mahu berpindah dan ianya 'ok', saya faham. Dia  hadir ke sini dari sebuah kelab kecil di Perancis dan telah melakukan aksi luar biasa musim lalu.

"Saya mahu dia kekal bersama pasukan ini untuk beberapa tahun lagi untuk mengharungi aksi Liga Juara-Juara, tetapi dia tetap mahu berpindah. 'Okay', selamat berjaya. Saya lepaskan pemain yang tidak gembira," jelasnya.

Tags / Kata Kunci: Claudio Ranieri , Leicester City

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan