Martin Skrtel Berhijrah Ke Kelab Turki Fenerbahce - Bola Sepak | mStar

Martin Skrtel Berhijrah Ke Kelab Turki Fenerbahce

Diterbitkan: Rabu, 13 Julai 2016 6:44 PM

Skrtel memperagakan selendang Fenerbahce sebaik sahaja beliau tiba di Istanbul pada Rabu.

(Ubah saiz teks)

> Fenerbahce bayar Liverpool £5 juta untuk dapatkan khidmat Martin Skrtel

> Pemain pertahanan Slovakia itu disambut di Lapangan Terbang Antarabangsa Istanbul bagaikan wira

> Skrtel bermain bersama Liverpool selama lapan musim

PEMAIN pertahanan Liverpool, Martin Skrtel tiba di Istanbul pada Rabu untuk melengkapkan perpindahannya ke kelab gergasi Turki, Fenerbahce dengan harga perpindahan sebanyak £5 juta.

Skrtel, 31, yang berasal dari Slovakia telah bermain dengan Liverpool selama lapan musim selepas menyertai dari kelab Rusia, Zenit Saint Petersburg pada 2008.

Walaupun Pengurus Liverpool, Jurgen Klopp menyedari yang mereka kekurangan pemain pertahanan buat masa ini tetapi beliau tidak mahu menghalang Skrtel daripada menyambung kariernya di kelab baru.

Ketibaan Skrtel di Lapangan Terbang Antarabangsa Istanbul telah disambut bagaikan wira baru oleh penyokong-penyokong fanatik Fenerbahce.

Pemain itu juga telah diserbu oleh para pemberita Turki.

Skrtel terus dibawa ke ibu pejabat kelab Istanbul itu untuk menjalani pemeriksaan kesihatan dan kecergasan sebelum perpindahannya dapat disahkan.

"Saya tidak dapat menyembunyikan perasaan gembira untuk bermain dengan kelab gergasi ini. Semua orang tahu bagaimana penyokong-penyokong kelab ini menunjukkan kesetiaan mereka.

"Sebelum ke sini saya telah bercakap dengan Miroslav Stoch (rakan senegaranya yang bermain dengan Fenerbahce) dan dia telah menyakinkan saya bahawa ini adalah destinasi saya yang seterusnya selepas Liverpool," ujar Skrtel.

Sepanjang lapan musim bersama Liverpool, Skrtel telah bermain sebanyak 320 kali mewakili kelab tersebut dan menjaringkan 18 gol.

Ini termasuklah gol yang dijaringkannya dalam perlawanan akhir Piala Liga 2012 yang menyaksikan Liverpool menewaskan Cardiff.

Pada musim yang sama, Skrtel telah memenangi anugerah pemain terbaik Liverpool.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan