Presiden Barcelona Bukan Lagi Defendan Dalam Kes Neymar - Bola Sepak | mStar

Presiden Barcelona Bukan Lagi Defendan Dalam Kes Neymar

Diterbitkan: Jumaat, 11 Mac 2016 8:06 AM

Neymar

(Ubah saiz teks)

MADRID: Barcelona pada Khamis mengumumkan bahawa presidennya Josep Maria Bartomeu dan pendahulunya Sandro Rosell bukan lagi bertindak sebagai defendan dalam kes penipuan melibatkan pembelian bintang Brazil, Neymar pada 2013.

Dalam satu kenyataan yang dikeluarkan di laman web juara liga Sepanyol itu, kelab itu berkata rayuan telah diterima dan jika kes baharu dibuka di mahkamah Barcelona, ​​bukti baharu perlu dibentangkan.

Kumpulan pelaburan Brazil DIS memiliki 40 peratus hak sukan Neymar sebelum dia berpindah ke kelab gergasi Catalan dari Santos pada tahun 2013.

Neymar, bapanya, Bartomeu dan Rosell kesemuanya telah dipanggil untuk memberi keterangan oleh mahkamah tertinggi Sepanyol berhubung aduan penipuan dan rasuah yang dibawa oleh DIS.

Perjanjian itu pada asalnya bernilai €57.1 juta oleh Barca, di mana 40 juta telah dibayar kepada syarikat N>N yang dimiliki oleh bapa pemain, dengan Santos hanya menerima 17.1 juta.

Walau bagaimanapun, pihak berkuasa kehakiman Sepanyol telah menganggarkan bilangan tawaran secara serentak dalam pemindahan itu yang berjumlah sekurang-kurangnya 83.3 juta.

"Sekarang pihak-pihak itu perlu menyusun semula pertuduhan itu," kata kenyataan kelab pada Khamis.
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan