Piala Malaysia: T-Team Harap Tuah Untuk Ke Suku Akhir - Bola Sepak | mStar

Piala Malaysia: T-Team Harap Tuah Untuk Ke Suku Akhir

Diterbitkan: Selasa, 20 Oktober 2015 12:14 PM

Pemain T-Team Sadriddin Abdullaev (kiri) menewaskan penjaga gol KL Felda United Mohd Farizal Harun untuk menjaringkan gol pertama pasukannya dalam perlawanan Piala Malaysia 3 Oktober lalu. Foto: Bernama

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Pasukan berstatus kelab dari Terengganu, T-Team mengakui memerlukan keajaiban untuk menjadi pasukan kedua dari Kumpulan C yang mara ke suku akhir Piala Malaysia.

Selepas pendahulu Kumpulan C yang dianggap kumpulan maut, Selangor sudah mengesahkan tiket ke suku akhir dengan kutipan 10 mata, T-Team perlu bersaing dengan Felda United dan Kelantan untuk mengiringi juara 32 kali itu.

T-Team kini menduduki tangga ketiga dengan enam mata, sama dengan Felda United yang berada di tempat kedua kerana memiliki jumlah jaringan yang lebih baik, manakala Kelantan hanya satu mata di belakang mereka.

Penolong jurulatih T-Team Mohd Azhari Salim mengakui ketika ini kedudukan tidak berpihak kepada pasukannya, melainkan adanya faktor tuah dalam mengharungi perlawanan terakhir peringkat kumpulan itu.

"Peluang T-Team adalah 50-50 kerana saya rasa Felda United mampu mengalahkan Selangor yang sudahpun layak sedangkan kami pula akan berdepan Kelantan yang sama-sama mahu mendapatkan tiket tunggal yang ada," katanya.

Dalam pertemuan pertama di Stadium Sultan Ismail Nasiruddin Shah pada 26 September lepas, T-Team mengalahkan Kelantan 3-1.

Mohd Azhari berkata jika T-Team menang ke atas Kelantan sekali lagi dan Felda United menewaskan Selangor, masing-masing akan mengumpulkan 9 mata tetapi Felda United mempunyai kelebihan jaringan.

Kelantan pula masih mempunyai peluang menyelinapkan diri andai menewaskan T-Team dan Selangor pula menundukkan Felda United.

Bagaimanapun, Mohd Azhari berkata T-Team tetap akan turun untuk mencari kemenangan sambil mengharapkan Selangor dapat menjinakkan Felda United.

Tags / Kata Kunci: Piala Malaysia , T-Team

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan