Perpindahan David de Gea Dilihat Tak Dapat Dielak Apabila Rumah Sewanya Akan Dijual - Bola Sepak | mStar

Perpindahan David de Gea Dilihat Tak Dapat Dielak Apabila Rumah Sewanya Akan Dijual

Diterbitkan: Jumaat, 26 Jun 2015 8:00 AM

Rumah sewa David de Gea yang akan dijual oleh pemiliknya.

(Ubah saiz teks)

DAVID de Gea dilihat selangkah sahaja lagi untuk berpindah ke Real Madrid selepas pemilik rumah sewanya di Cheshire mengiklankan rumah tersebut untuk dijual.

Real Madrid dijangka melengkapkan perjanjian untuk penjaga gol antarabangsa Sepanyolnya pada musim panas ini, membawa masuk penjaga gol United itu yang kontraknya akan tamat tidak lama lagi.

Rumah sewa dengan enam bilik tidur di Bowden, Cheshire, yang akan dijual itu bakal menghuraikan ketegangan yang dihadapi bekas bintang Atletico itu untuk kembali ke Madrid.

Selepas permulaan yang tidak meyakinkan untuk kekal di Old Trafford, de Gea telah menunjukkan perkembangan mendadak - memenangi anugerah tahunan pemain terbaik Manchester United untuk dua musim berturut-turut dan menjadi salah seorang penjaga gol terbaik di dunia.

Pengurus United, Louis van Gaal tidak bermasalah untuk mengekalkan penjaga gol berusia 24 tahun ini tetapi, dengan kontrak yang hanya berbaki setahun dan tiada tanda-tanda perjanjian baru yang dipersetujui, ia seolah-olah semakin jelas bahawa dia akan meninggalkan United.

Sekiranya pemain baharu Manchester United ingin membeli rumah De Gea yang pernah didudukinya, kosnya adalah mereka £2.75 juta
Tags / Kata Kunci: DAVID de Gea , Cheshire
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan