FAM Siasat Insiden Kekecohan Perlawanan Piala Presiden - Bola Sepak | mStar

FAM Siasat Insiden Kekecohan Perlawanan Piala Presiden

Diterbitkan: Khamis, 26 Mac 2015 8:45 PM

Hamidin Mohd Amin.

(Ubah saiz teks)

SHAH ALAM: Persatuan Bola Sepak Malaysia (FAM) akan menyiasat laporan yang mendakwa berlakunya kekecohan selepas perlawanan Piala Presiden antara Pulau Pinang dan Kelantan di Padang 'A' Universiti Sains Malaysia, Pulau Pinang, Rabu.

Setiausaha Agung FAM, Datuk Hamidin Mohd Amin berkata, Jawatankuasa Undang-Undang FAM akan membuat tindakan susulan sekiranya mereka memperolehi maklumat mengenai insiden berkenaan daripada komisar perlawanan.

"Saya belum mendapat laporan perlawanan berkenaan dan baru sahaja mengetahui kejadian tersebut hari ini," katanya kepada pemberita selepas menghadiri mesyuarat pengurus pasukan kumpulan I Pusingan Kelayakan Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC) Bawah 23 2016 di sini, Khamis.

"Sekiranya ada laporan, mereka (Jawatankuasa Undang-Undang FAM) akan mengambil tindakan yang sewajarnya. Selagi tidak mendapat laporan, saya tidak berani hendak buat komen lanjut," katanya.

Hamidin menegaskan Sekretariat FAM tidak mencampuri bidang kuasa Jawatankuasa Undang-Undang memandangkan ia sebuah badan bebas yang terdiri daripada mereka yang mempunyai kepakaran dalam bidang undang-undang.

Menurut laman Facebook, salah seorang penyokong Pulau Pinang mendakwa jurulatih penjaga gol Kelantan, Halim Napi dikatakan bertindak menampar salah seorang pemain pasukan tuan rumah sehingga menimbulkan kekecohan ntara pemain kedua-dua pasukan.

Perlawanan berkenaan berkesudahan seri 2-2.
Tags / Kata Kunci: Hamidin Mohd Amin , FAM , Piala Presiden

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan