Liverpool Ikat Kontrak Bersama New Balance - Bola Sepak | mStar

Liverpool Ikat Kontrak Bersama New Balance

Diterbitkan: Jumaat, 6 Februari 2015 12:56 PM

Gambaran jersi tajaan New Balance yang akan digunakan pasukan Liverpool bermula musim depan.

(Ubah saiz teks)

KELAB Liverpool bersetuju untuk mengikat kontrak dengan syarikat sukan Amerika Syarikat, New Balance sebagai kit rasmi pasukan bermula musim depan.

Juara Eropah lima kali itu bersetuju untuk menandatangani kontrak selama enam tahun bersama Warrior Sports pada tahun 2012 namun New Balance sedia untuk mengambil alih penajaan kit bagi kempen 2015/16.

Syarikat yang berpengkalan di Boston ini memutuskan untuk menggunakan nama sendiri kepada semua kelab yang kini ditaja oleh Warrior dan ia juga melibatkan pasukan Stoke City, Porto dan Sevilla.

Perjanjian bersama Liverpool ini dilaporkan bernilai £300 juta pound (RM1631.47 juta) sekaligus menyaksikan jumlah berganda yang diterima sebelum ini bersama Warriors.

"Kami dengan gembira mengumumkan kerjasama dengan salah sebuah syarikat pakaian sukan terkenal dunia sekaligus melakar rekod terbaharu kelab.

"Seperti Liverpool FC, New Balance juga telah mencipta nama lebih daripada 100 tahun di peringkat antarabangsa," jelas ketua Pegawai Pemasaran Liverpool FC, Billy Hogan.

Tags / Kata Kunci: Liverpool , New Balance
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan