Wenger Tekad Calarkan Rekod Tanpa Kalah Chelsea - Bola Sepak | mStar

Wenger Tekad Calarkan Rekod Tanpa Kalah Chelsea

Diterbitkan: Sabtu, 4 Oktober 2014 1:06 PM

(Ubah saiz teks)

ARSENE WENGER tekad untuk membalas dendam terhadap kekalahan 0-6 kepada Chelsea pada musim lalu apabila kembali ketika bertemu skuad didikan Jose Mourinho pada Ahad.

Selain dimalukan Chelsea pada Mac lalu, Wenger turut tidak melupakan kekalahan 2-8 kepada Manchester United yang menjadi kenangan pahit dalam kariernya.

Sehubungan itu, Wenger dan anak didiknya kini berazam untuk berjuang habis-habisan ketika bertandang ke Stamford Bridge termasuk mencalarkan rekod tanpa kalah Chelsea.

"Ia adalah kekecewaan terbesar yang dilalui pada musim itu. Sama juga bila kami kalah kepada United 2-8, kerana selepas itu kami kehilangan segalanya dan sukar untuk dijelaskan.

"Saya tidak melupakan hari itu. Sejak awal musim ini pemain tidak mahu lagi ia berulang dan saya berbangga jika kami dapat membalasnya.

"Hadiah terbaik yang patut kami perolehi kali ini ialah mencalarkan rekod tanpa kalah Chelsea. Saya yakin ia boleh berlaku," kata Wenger.

Menurut pengurus kelahiran Perancis itu, anak didiknya kini tidak gentar terhadap reputasi semasa Chelsea dan bersedia memberi 'hadiah' pada Ahad.


Tags / Kata Kunci: Arsenal
   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan