KFA Sedia Tiket Percuma Kepada Peminat Daftar Sebagai Pemilih Pada Sabtu - Bola Sepak | mStar

KFA Sedia Tiket Percuma Kepada Peminat Daftar Sebagai Pemilih Pada Sabtu

Diterbitkan: Jumaat, 23 Ogos 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

JITRA: Orang ramai yang mendaftar sebagai pemilih di kaunter Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) di Stadium Sultan Abdul Halim pada Sabtu berpeluang menerima tiket percuma menyaksikan pertemuan Kedah dan Perak dalam saingan Piala Malaysia di Stadium Darul Aman malam Sabtu.

Pengerusi Jawatankyasa Belia dan Sukan, Kesenian dan Warisan, Badan-badan Bukan Kerajaan Kedah, Aminuddin Omar berkata, sebanyak 1,000 tiket disediakan oleh Persatuan Bolasepak Kedah (KFA) dengan kerjasama Jaringan Gelombang Merah Kedah (JGMK) untuk tujuan itu.

Kaunter SPR itu dibuka dari 11 pagi hingga 5 petang sempena rumah terbuka Aidilfitri Umno Kedah, katanya pada sidang media, di sini, Jumaat.

Aminuddin yang juga Setiausaha KFA, berkata inisiatif itu diambil oleh KFA dan JGMK bagi menggalakkan golongan muda mendaftar sebagai pemilih.

"Pada masa yang sama kita juga nak tarik lebih ramai datang ke Stadium Darul Aman untuk memberi sokongan kepada pemain, sekali gus dapat mengembalikan zaman kegemilangan pasukan itu," katanya.

Aminuddin berkata, pihaknya akan terus mengedarkan tiket-tiket percuma itu kepada seluruh rakyat di negeri ini menerusi pelbagai program jika ia mendapat sambutan memberangsangkan daripada orang ramai.

Sementara itu pada pertemuan Kedah menentang Perak di Stadium Darul Aman, pada Sabtu, Aminuddin berkata, KFA akan menurunkan kesebelasan utama yang berjaya mengekang Lions XII di Singapura, Selasa lepas dengan keputusan 2-2.

Katanya, sebagai pasukan bukan pilihan beliau yakin skuad Sang Kenari itu mampu untuk memperoleh tiga mata berharga di tempat sendiri.

Mengenai jurulatih baharu Kedah Datuk Ahmad Shafie, Aminuddin melihat keserasian antara jurulatih baharu itu dengan penolongnya Antonio Sisic serta pemain pasukan itu amat baik. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan