Desa Murni Batik Taja Tiga Pasukan Bola Sepak Pantai Timur - Bola Sepak | mStar

Desa Murni Batik Taja Tiga Pasukan Bola Sepak Pantai Timur

Diterbitkan: Khamis, 3 Januari 2013 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUALA TERENGGANU: Desa Murni Batik Sdn Bhd, sebuah syarikat pengeluar batik bumiputera berpangkalan di sini, melakar sejarah tersendiri dengan melabur sebanyak RM650,000 bagi menaja tiga pasukan bola sepak tempatan pada musim ini.

Pengarah Urusannya, Suhaimi Embong berkata pihaknya bersetuju menaja pasukan Terengganu, Kelantan serta sebuah lagi pasukan kelab T-Team sebagai sokongan demi memajukan industri bola sepak tanah air.

Katanya penajaan ini juga didorong tanggungjawab sosial syarikat yang mahu melihat sukan bola sepak mendapat tempat di kalangan masyarakat agar terus maju serta mampu bersaing di peringkat yang lebih tinggi berbanding sekarang.

"Walaupun Desa Murni Batik Sdn Bhd merupakan pengeluar batik, namun ia bukan penghalang kepada kami seperti syarikat bertaraf korporat yang lain untuk turut serta menjayakan sukan di negara ini.

"Sepadan dengan produk syarikat yang mementingkan kualiti, begitulah yang diharapkan kepada sukan bola sepak negeri untuk terus menjaga kualiti dan prestasi walaupun jumlah penajaan kami tidaklah begitu besar," katanya selepas majlis penyerahan penajaan di sini.

Pasukan Terengganu memperoleh penajaan terbesar sebanyak RM400,000, diikuti Kelantan (RM200,000) dan T-Team (RM50,000).

Suhaimi berkata penjaan tersebut sekali gus membolehkan logo Desa Murni Batik dipaparkan pada jersi latihan dan perlawanan serta pakaian rasmi pasukan tersebut dan secara tidak langsung dapat memperkenalkan lagi syarikatnya.

Beliau berkata mulai tahun ini dan seterusnya syarikatnya dalam usaha memperkemaskan dan mengukuhkan penjenamaan Desa Murni, dan penajaan itu diharap mampu meningkatkan kesedaran di kalangan masyarakat mengenai kewujudan produk daripada syarikat Desa Murni.

"Ia umpama iklan bergerak untuk mencuri tumpuan khalayak mengenai produk keluaran syarikat namun penajaan ini tidak semata-mata bertujuan meraih keuntungan kerana kami lebih fokus kepada perkembangan sukan bola sepak itu sendiri," katanya. - BERNAMA

   

iklan

Video

Khamis, 12 Julai 2018 1:05 PM

Lempang pelajar ikut suka hati

Selasa, 10 Julai 2018 6:39 PM

Nak 'gugur jantung' tengok pakcik ini memandu

Selasa, 10 Julai 2018 3:06 PM

Pengasuh pijak, hempas anak jagaan

Isnin, 9 Julai 2018 5:30 PM

Ragam si meow & bola!

Jumaat, 6 Julai 2018 5:39 PM

Tak sanggup tengok mayat mangsa kemalangan

Jumaat, 6 Julai 2018 12:48 PM

Durian buah untuk orang kaya?

Khamis, 5 Julai 2018 7:02 PM

Ngeri! Nampak kaki dalam beg baju

Kolumnis

iklan

Iklan