Berbatov Akui Karier Bersama United Telah Berakhir - Bola Sepak | mStar

Berbatov Akui Karier Bersama United Telah Berakhir

Diterbitkan: Selasa, 22 Mei 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

Masa depan Berbatov bersama Man United semakin jauh.
Masa depan Berbatov bersama Man United semakin jauh.

DIMITAR BERBATOV menerima hakikat bahawa kariernya bersama Manchester United kini sudah berakhir dan memutuskan perpindahan adalah opsyen terbaik untuk masa depannya.

Pemain Bulgaria berusia 31 tahun itu hanya diturunkan bermain lima perlawanan liga musim ini walaupun United melanjutkan kontraknya selama setahun lagi bermula Mac lalu.

Kini Berba mendakwa, Sir Alex Ferguson tidak menunaikan janjinya untuk membuka lebih banyak peluang dia bermain.

"Kami bercakap soal ini tidak kurang dari 10 kali dan setiap kali dia memberi jaminan akan ada tempat untuk saya bermain dalam kesebelasan utama tetapi akhirnya saya tetap memanaskan bangku simpanan," ujar Berbatov kepada akhbar the Sun, UK.

Kini kata Berba, kariernya bersama United sudah berakhir kerana "Saya tidak lagi merasakan yang saya adalah sebahagian daripada perancangan kelab ini lagi dan saya tidak fikir saya patut dilayan sebegini."

Untuk rekod, hanya semusim yang lalu, penyerang itu adalah penjaring terbanyak Liga Perdana Inggeris dan musim berikutnya (musim ini) dia hanya diturunkan dalam lima perlawanan liga sahaja.

Menurut Berba, dia adalah seorang pemain yang mempunyai harga diri dan menerusi layanan yang diterimanya musim ini jelas membuktikan yang dia perlu berpindah untuk meneruskan karier di kelab lain.

Pemain itu juga percaya yang dia masih boleh terus bermain di peringkat tertinggi untuk beberapa musim lagi.

Bagaimanapun tegas Berba, dia tidak sama sekali akan menyertai kelab seperti Manchester City.

"Saya tidak akan memilih City sekiranya ditawarkan...saya masih seorang yang setia. Malah saya mempunyai peluang pada masa lalu untuk bermain dengan City tetapi saya tetap memilih United," tegasnya.

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan