Liverpool Cuba Pikat Pep Guardiola - Bola Sepak | mStar

Liverpool Cuba Pikat Pep Guardiola

Diterbitkan: Sabtu, 19 Mei 2012 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

 Kep Guardiola. Foto Ihsan, The Sun UK .
Kep Guardiola. Foto Ihsan, The Sun UK .

BEKAS pengurus pasukan Barcelona, Pep Guardiola, pengurus Wigan Roberto Martinez dan Swansea City, Brendan Rodgers antara calon yang dikatakan bakal mengisi kekosongan sebagai pengurus pasukan Liverpool.

Pemilik pasukan itu, Fenway Sport Group turut memaklumkan bahawa peluang untuk mendapatkan khidmat Guardiola adalah tipis.

Namun mereka enggan mengalah selagi hasrat untuk mendapatkan khidmat Guardiola belum disuarakan kepadanya.

Selepas menamatkan kontraknya dengan Barcaleno April lalu, Guardiola telah menyatakan hasratnya untuk berehat selama setahun kerana dia ingin meluangkan masa bersama keluarganya.

Pengurus Newscastle, Alan Pardew dan bos Chelsea, Andre Villas-Boas turut ditawarkan untuk berkhidmat di Anfeild.

Bagaimanapun, Martinez dilaporkan memberi lampu hijau kepada Kop untuk memberi kebenaran kepada mereka untuk membincangkan mengenai tawaran tersebut.

Pemilik pasukan Wigan, Dave Whelan mendedahkan: “Martinez telah bertanya sama ada saya bersetuju untuk memberi kebenaran kepada dia untuk bercakap dengan mereka. Saya kata kepada dia sudah pasti boleh.

“Sekarang kita hanya perlu tunggu dan lihat apa keputusannya. Jika Liverpool serius, kami mungkin akan kehilangan dia (Martinez),” katanya yang dipetik The Sun UK.

Pengarah Sukan Juventus, Fabio Paratici akan terlebih dahulu ke Anfield dengan jawatan serupa dengan pasukan Liverpool.

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan