Pencuri Buang Air Besar Sebelum Larikan Bungkusan Wang Syiling Milik Pasar Raya - Sukan | mStar

Pencuri Buang Air Besar Sebelum Larikan Bungkusan Wang Syiling Milik Pasar Raya

Diterbitkan: Isnin, 3 Januari 2011 12:00 AM

(Ubah saiz teks)

KUANTAN: Pencuri yang memecah masuk ke sebuah pasar raya di Jalan Beserah di sini, bukan saja melarikan wang tetapi juga sempat membuang air besar dalam satu kejadian awal pagi tadi.

Pengurus pasar raya itu Gan Yoke Chow berkata kejadian dipercayai berlaku kira-kira pukul 2 pagi dan pencuri itu memecah masuk menerusi tandas premis dengan mencungkil batu-bata pada dinding.

Pencuri juga seolah-olah tahu di mana wang disimpan kerana hanya mensasarkan ruang pejabat tertentu, katanya ketika ditemui di sini.

Katanya pencuri juga tidak memecahkan pintu bilik-bilik terbabit, sebaliknya membuat lubang pada dinding yang terdiri daripada kepingan papan lapis.

Jumlah kerugian masih diperiksa kerana wang yang dicuri adalah dalam bentuk syiling yang dibungkus dalam beberapa bungkusan, katanya menambah dimaklumkan mengenai kejadian itu oleh pemilik restoran bersebelahan pada kira-kira pukul 7 pagi yang melihat tandas premis dipecahkan.

"Kami mendapati ada najis di dalam mangkuk tandas dipercayai ditinggalkan oleh pencuri itu, kami sungguh tidak menyangka pencuri sanggup berbuat demikian selepas mencuri di pasar raya ini," katanya.

Sementara itu, Ketua Bahagian Siasatan Jenayah Kuantan Deputi Supritendan (DSP) Kamaruzzaman Jaafar mengesahkan menerima laporan mengenai kejadian tersebut. - BERNAMA

   

iklan

Kolumnis

iklan

Iklan