X Close
Filter by

Betulkah Miliki Ijazah Kedua Mudah Dapat Kerja?

Isnin, 26 September 2016 7:25 PM

IJAZAH kedua untuk lebih mudah dapat kerja? Adakah ini satu saranan berteraskan kajian sahih dan berdasarkan realiti keperluan pasaran tenaga kerja atau adakah ia sekadar satu pandangan rambang dan teori semata-mata?

'Rope Walk' Penyeri Pulau Mutiara

Selasa, 6 September 2016 9:09 PM

‘Rope Walk’ tidak asing bagi penduduk Pulau Pinang, khususnya mereka di bahagian pulau. Namun bagi mereka yang datang dari luar Pulau Pinang, ‘Rope Walk’ adalah tempat menarik yang wajar dilawati kerana ia adalah salah satu keistimewaan di Pulau Mutiara.

Bagaimana Masa Depan & Nasib Tulisan Jawi

Isnin, 27 Jun 2016 2:16 PM

SEWAKTU berkunjung ke Kota Bharu, Kelantan, baru-baru ini hati saya tersentuh melihat tulisan jawi begitu menonjol digunakan bersama tulisan rumi pada nama bangunan, jabatan, gedung perniagaan, papan iklan dan juga nama jalan.

Mi Udang 3 Ekor Tarikan Utama Restoran MUTE

Jumaat, 13 Mei 2016 10:18 AM

MELEWATI Taman Bagan Jermal, di Butterworth, Seberang Perai Utara, Pulau Pinang, anda akan dapat menyaksikan sebuah restoran berdiri megah dengan nama yang unik, Restoran MUTE. Kedudukannya di tepi jalan utama lama Butterworth-Alor Setar, tidak jauh dari bandar yang menempatkan terminal feri ke Pulau Mutiara.

Mencari Lagu Lama...

Isnin, 21 Mac 2016 1:49 PM

BAGI peminat tegar irama 60-an atau lebih dikenali sebagai pop yeh-yeh, meneliti lirik lagu di atas sudah pasti tahu ia adalah lagu evergreen 'Kenangan Mengusik Jiwa', nyanyian A.Ramlie dengan kugiran pengiringnya, The Rythmn Boys.

  • Mukasurat 1 daripada 2

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan