X Close
Filter by

Bagan Datuk Bakal Berubah Wajah

Khamis, 20 April 2017 10:15 AM

TANGGAL 9 Januari 2017 terpahat sebagai tarikh bersejarah dalam ingatan penduduk pekan kecil Bagan Datuk (dahulu dieja Bagan Datoh) apabila ia diisytiharkan sebagai daerah baharu oleh Sultan Perak, Sultan Nazrin Muizuddin Shah, bertempat di Sekolah Menengah Sains Bagan Datuk.

Keunikan Bustel Tarikan Pantai Klebang

Selasa, 24 Januari 2017 7:07 PM

INGIN merasai pengalaman menginap dalam bas terpakai yang diubahsuai dan dihias cantik umpama bilik hotel? Atau ingin bersantai sambil makan minum yang anda dipesan dan disediakan dalam bas terpakai yang berfungsi sebagai dapur?

Betulkah Miliki Ijazah Kedua Mudah Dapat Kerja?

Isnin, 26 September 2016 7:25 PM

IJAZAH kedua untuk lebih mudah dapat kerja? Adakah ini satu saranan berteraskan kajian sahih dan berdasarkan realiti keperluan pasaran tenaga kerja atau adakah ia sekadar satu pandangan rambang dan teori semata-mata?

'Rope Walk' Penyeri Pulau Mutiara

Selasa, 6 September 2016 9:09 PM

‘Rope Walk’ tidak asing bagi penduduk Pulau Pinang, khususnya mereka di bahagian pulau. Namun bagi mereka yang datang dari luar Pulau Pinang, ‘Rope Walk’ adalah tempat menarik yang wajar dilawati kerana ia adalah salah satu keistimewaan di Pulau Mutiara.

Bagaimana Masa Depan & Nasib Tulisan Jawi

Isnin, 27 Jun 2016 2:16 PM

SEWAKTU berkunjung ke Kota Bharu, Kelantan, baru-baru ini hati saya tersentuh melihat tulisan jawi begitu menonjol digunakan bersama tulisan rumi pada nama bangunan, jabatan, gedung perniagaan, papan iklan dan juga nama jalan.

  • Mukasurat 1 daripada 3

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan