Pengarang - mStar
Filter by

Menuju Zaman Emas Kewartawanan

Rabu, 2 Mac 2016 6:19 PM

PENULIS rasa terpanggil untuk memberi pandangan setelah membaca akhbar The Star berhubung pendirian yang dihujahkan oleh rakan lama, Wong Chun Wai bahawa bidang media kini menuju trend penumpuan (convergence).

Melapor Berita Di Era Facebook

Khamis, 14 Januari 2016 9:21 AM

SEMASA penulis bertugas sebagai editor di akhbar The Star, sebelum tamat kontrak pada 2014, didapati ramai pemberita menggunakan rantaian media Facebook (FB) bagi mendapatkan respon mengenai pelbagai isu semasa dari tokoh atau personaliti tertentu.

Anak Digunakan Untuk Sindir GST

Isnin, 27 April 2015 6:30 PM

PERLINDUNGAN kanak-kanak biasanya dikaitkan dengan penjagaan daripada penderaan dan keganasan atau budak itu dibiarkan di dalam keadaan yang tidak dijaga atau mengancamkan nyawanya.

GST Sudah Tiba, Ujian Bagi Pengguna Berhemah

Rabu, 1 April 2015 10:08 PM

BERTAHUN-TAHUN ia diperbincangkan, diperdebatkan, dihentam, dirayu, dialu-alukan, dibantah, dicanang-canangkan dan dinyanyi-nyanyikan di corong radio dan televisyen. Akhirnya, cukai jualan dan perkhidmatan,yang lebih dikenali sebagai GST, kini menjadi sebahagian dari kehidupan seharian kita.

"Kamu Tahu Siapa Saya?" Tidak Boleh Diguna Pakai Lagi

Selasa, 24 Mac 2015 7:50 PM

AWAL bulan ini dua pucuk surat telah disiarkan di akhbar The Star yang memuji sikap seorang pegawai Kastam di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA) kerana tegas tatkala berdepan dengan seorang kenamaan (VIP) yang cuba menunjuk lagak dan kuasanya.

  • Mukasurat 1 daripada 3

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan