X Close
Filter by

Bawa Sejadah Dalam Beg Bimbit

Khamis, 27 April 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Keperluan dan kelengkapan untuk umrah serta haji sering dibangkitkan, terutama bagi mereka yang baru kali pertama hendak menjejakkan kaki ke Tanah Suci Madinah dan Makkah.

Tangguh Umrah Kerana Masalah Kesihatan

Khamis, 20 April 2017 9:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Tetamu Allah. Itulah panggilan yang sering kita dengar apabila diundang ke Baitullah. Biar wang bertimbun, kesihatan yang baik dan masa yang lapang, tanpa undangan daripada Allah SWT, kita tidak sampai ke Tanah Suci Makkah dan Madinah.

Kepentingan Keserasian Dengan Jemaah Sebilik

Khamis, 13 April 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Keserasian dengan jemaah sebilik ketika menunaikan ibadat umrah dan haji sangat penting kerana dari situ lahirnya sebuah ikatan persahabatan. Jika ada keserasian dan kesepakatan sejak dari awal perkenalan, jemaah menjadi mudah untuk saling memahami, membantu dan bertimbang rasa.

Cermat, Hemah Guna Tandas Pesawat

Khamis, 30 Mac 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Penerbangan dari Kuala Lumpur ke Lapangan Terbang Antarabangsa Prince Mohamad di Madinah Munawarah dan terminal haji di Jeddah selalunya mengambil masa di antara lapan dan sembilan jam.

Rawatan Percuma Di Ajyad Emergency Hospital

Selasa, 21 Mac 2017 5:02 PM

ASSALAMUALAIKUM. Setiap jemaah umrah dan haji tentu mahukan kesihatan yang baik untuk beribadat dan beramal di Tanah Suci Madinah serta Makkah. Namun, sakit yang datang secara tiba-tiba tidak mampu dihalang.

Tangisan Selepas Tawaf Wada’ Undang Persoalan

Khamis, 16 Mac 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Minggu lalu sepatutnya saya bercerita mengenai tawaf wada’ bersama-sama anak syurga yang menunaikan umrah tetapi menukarnya kepada kisah sahabat di Tanah Suci Makkah yang kembali ke rahmatullah pada 6 Mac lalu.

Mohamed Alim Makkah Kembali ke Rahmatullah

Khamis, 9 Mac 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ketika menulis artikel ini saya dirundung kedukaan dan kesedihan setelah mendapat berita bahawa sahabat di Tanah Suci Makkah, Mohamed Alim Ali, 45, kembali ke rahmatullah pada jam 3 pagi Isnin.

Rozidi Bantu Cari Kerusi Roda Di Masjidil Haram

Khamis, 2 Mac 2017 9:07 AM

ASSALAMUALAIKUM. Menerusi paparan saya di dalam kolum ini yang terdahulu, saya sudahpun mencoretkan mengenai enam anak istimewa, iaitu Azizah, Nurul Atikah, Along atau Mohd Izanuddin, Muhaimin, Mohd Khuzairy dan Mior Azib. Kesemua berusia di antara 18 dan 30 tahun.

Mior Azib Tarik Perhatian Wanita Turki

Khamis, 23 Februari 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Ziarah tempat bersejarah sudah menjadi kemestian setelah jemaah menyempurnakan ibadat umrah di Masjidil Haram. Antara lokasi yang sering dikunjungi di Makkah ialah Jabal Tsur, Jabal Rahmah, Arafah, Jaaranah, Muzium Dua Masjid Suci, ladang unta dan masjid Hudaibiah.

  • Mukasurat 1 daripada 14

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan