Pengarang - mStar
Filter by

Pentingnya Keperluan Diri Jemaah Wanita

Khamis, 17 Ogos 2017 9:39 AM

ASSALAMUALAIKUM. Lazimnya, ramai jemaah, terutama wanita bertanya barangan yang perlu dibawa ke Tanah Suci sama ada untuk menunaikan umrah mahupun haji. Biarpun kadangkala keperluan sudah dimaklumkan oleh agensi pengendali tetapi ada yang alpa dan sering bertanya demi kepuasan diri.

Usah Abai Pengenalan Diri

Khamis, 10 Ogos 2017 9:51 AM

ASSALAMUALAIKUM. Semakin ramai umat Islam membanjiri kota suci Makkah dan Madinah untuk mengerjakan ibadat haji bagi musim haji tahun ini. Jutaan manusia sudah semestinya menuntut setiap jemaah bersabar dengan pelbagai ragam dan tingkah laku.

Visa Syarat Beli Kad Sim

Khamis, 3 Ogos 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Musim haji tiba lagi. Lebih 30,000 umat Islam di negara ini berpeluang menyempurnakan rukun Islam kelima itu pada tahun ini. Rombongan pertama jemaah haji sudahpun berlepas ke Tanah Suci pada 24 Julai lalu.

Ketahui Rawatan Kecemasan Meredakan Lelah

Khamis, 27 Julai 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Setiap jemaah umrah dan haji inginkan kesihatan yang baik sepanjang di Tanah Suci. Namun, pening, demam, selesema, sakit tekak dan batuk-batuk sukar dihindari apatah lagi dengan perubahan cuaca, kesesakan serta keadaan berhabuk.

Aidilfitri, Puasa Enam Di Tanah Suci

Khamis, 20 Julai 2017 8:30 AM

ASSALAMUALAIKUM. Syawal sudah di penghujung tetapi belum terlewat untuk saya mengucapkan Selamat Hari Raya maaf zahir batin kepada semua pembaca. Di Malaysia, tradisi rumah terbuka diteruskan menunjukkan semarak Aidilfitri dan kesinambungan silaturahim.

Kesesakan Luar Biasa Malam 27 Ramadan

Khamis, 22 Jun 2017 9:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Hari ini bersamaan 27 Ramadan. Justeru, malam tadi adalah malam 27, antara malam ganjil yang dianjurkan agar kita melipatgandakan amal ibadat untuk memburu lailatul qadar. Di Tanah Suci Makkah, malam 27 Ramadan menyaksikan kebanjiran jemaah.

Telusuri 44 Kelok Ke Rumah Hamka

Khamis, 22 Jun 2017 8:00 AM

PADANG dan Bukit Tinggi di Sumatera Barat; Indonesia adalah antara destinasi pelancongan yang kerap menjadi perhatian rakyat Malaysia untuk bercuti dan membeli-belah, terutama penggemar telekung dan tekstil bersulam.

Waktu Ke Raudah Berubah Ketika Ramadan

Khamis, 15 Jun 2017 9:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Kita sudah memasuki fasa akhir Ramadan. Justeru, ramai yang sudah tentu merebut peluang untuk melipatgandakan amal ibadat pada bulan penuh keberkatan ini. Tahun lalu, saya berpeluang untuk menunaikan umrah pada akhir Ramadan. Alhamdulillah.

Tip Mudah, Selesa Ke Hijir Ismail

Khamis, 8 Jun 2017 8:00 AM

ASSALAMUALAIKUM. Hampir dua minggu kita berpuasa, sekali gus menandakan kita sudahpun memasuki fasa kedua di dalam Ramadan, bulan penuh keberkatan dan membuka ruang yang terbentang untuk memohon keampunan daripada Allah SWT.

  • Mukasurat 1 daripada 15

Lihat mukasurat:

iklan

iklan

Iklan